Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pobrkal, 400 € je bila letna od julija dalje, kolegi so jo lepo izkoristli, to je 10 navadnih green feejev..
drugače pa je dosti akcij in takih in onakih variant da lahko poceni golfaš, pa tudi verjetno kje smučaš..
ampak bottom line, smučanje ni cenejše, na trenutke se mi zdi dražje, vsaj pri nas glede na to kaj se nudi na strminah (nič).
Glej, karta na tirolskem te stane 366 evrakov, in imas garantiranih 130 dni smučanja, načeloma pa skijaš od decembra do aprila,
dnevno ti to znese cca 4€ če hodiš vsak dan; cel dan.
Ponudi mi enako matematiko za 100 dni golfanja, 3 ure na dan. Ne pridema niti z 1500€ skupaj, (to je 1200 več od moje karte)
Ne pozabi da ni licenc, izpitov, peečke materne, kupiš exrendaskije za 200€, ranga novih 600, kupiš nov kombinezon za 100,
palice za 50, špegle za 20 in lahko greš. Pribijema karto in skijaš celo sezono za 600-700e. Tu pri golfanju nimas niti letne karte,
kajšele opreme.
Golf je dražji od smučanja, pa če primerjama golf v albaniji z smučanjem v Aspenu. Pri nas pride samo položnica 1200, pa je to to.
Za skijanje letos sem pa porabil 600e, stem da sem kupil nove cote, kamero, helmo, špegle in karto. In sem na snegu 5/7ih dni.
Kolko se gori zaje in zapije je pa durga pesem, ampak to vsak zase.
Pri moji naravi v soboto; kavica, kavica, kavica, pijača, malica, pijača, pijača, kino, diskoteka, klub, diskoteka, sem ugotovil da prihranjam enormne količine denarja odkar pijem 1x na mesec ostalo pa morem bit fit za sneg.