Golf 5 in airbag lučka

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nekaj sem šaril pod voznikovim sedežem in izključil (namenoma) in tudi vključil nazaj kabelček za sedežni senzor za airbag. In od takrat dalje mi gori airbag lučka
jezen.gif

Ali se bo to sama izklopila al pa bom moral ravno peljat na reset računalnika da mi bo majster vzel novih 10, 20, 30 eur samo zato da bo 2x poklikal?

Pa še ena stvar, pred parimi dnevi se mi je vklopila lučka za nizek nivo motornega olja. Danes sem to dolil in ga je zdaj dovolj, lučka pa še kar gori. A to nekaj časa traja, da se računalnik resetira sam od sebe al kaj?

shift

Guru
20. jul 2007
9.927
2.334
113
za šankom
glede airbaga.drugič ko šariš okoli njih odklopi akumolator pa ne boš imel problemov z lučkami.treba bo na tester resetirati napak

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
405
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Pa še ena stvar, pred parimi dnevi se mi je vklopila lučka za nizek nivo motornega olja. Danes sem to dolil in ga je zdaj dovolj, lučka pa še kar gori. A to nekaj časa traja, da se računalnik resetira sam od sebe al kaj?
Zadeva se takoj ugasne. Torej si premalo dolil ali pa imaš drugje težavo (senzor tlaka, itd..).
Za airbag si pa že dobil odgovor in dober nasvet: preden se karkoli šari po sistemu za airbage, obvezno izključit baterijo. Ne zgolj zaradi lučke, temveč tudi zato, da ti ne aktivira airbag-a v glavo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Avto na tester in dva klika. Bi ti jaz naredil bp pa mi je ravno tester guznil. Obrni se na enega od VAG forumov (VW, audi, škoda).