Golf 5 brisalci

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
torej problem z ultra zanesljivim vw
smile-1.gif

ko vklopim sprednje brisalce, se premaknejo za 20 cm, potem pa obstojijo oz trzajo pa čisto počasi lezejo, se komu sanja kje je problem ? se je pa to pojavlo, ko je avto stal cel dan na 36°c nevem če je povezano.

da se zadnji brisalec vklaplja sam od sebe je pa baje itak znana napaka?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
torej problem z ultra zanesljivim vw
smile-1.gif

ko vklopim sprednje brisalce, se premaknejo za 20 cm, potem pa obstojijo oz trzajo pa čisto počasi lezejo, se komu sanja kje je problem ? se je pa to pojavlo, ko je avto stal cel dan na 36°c nevem če je povezano.

da se zadnji brisalec vklaplja sam od sebe je pa baje itak znana napaka?

za prve brisalce je znano, da so problematicni mehanizmi, ker gre za jekleno os v alu ohisju in zadeva rada zariba. probaj zadevo razstavit in potegnit obe pusi ven in jih na debelo namazat z mastjo ki izpodriva vodo. ampak imam obcutek, da je ze prepozno ...

za sharana 2004 pride nov mehanizem brez motorja cca 330 eur ... ce se bos odlocil za nov mehanizem javi katalosko, pa poiscemo najugodnejso varianto ...

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
za neke menjave nisem glih najbolj bemu mast, mam še lagerje za menjat, kolk je pa to stroška? vse to mi je novo, pa sem mel prej alfo
grin1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Na starem suxu so bila navodila naredi sam.
Nisem neki ultratehnični tip pa sem vseeno to naredil, je pa res da sem potreboval kar nekaj časa da sem to naredil, saj se je še nekaj zlomilo ipd. Če ti je škoda stroška za nov mehanizem, kar verjamem da ti ga je in tudi meni bi ga bilo, potem orodje v roke in šraufat. Šele ko bo vse narazen boš videl na čem si.

Probaj pa še malo po netu pobrskat po rabljenih zadevah od kakšnega sesutega golfa.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
lahko bi bil motorček, mehanizem prednji malo dvomim da je zaribal, ponavadi gre zadnji

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Nisem neki ultratehnični tip pa sem vseeno to naredil, je pa res da sem potreboval kar nekaj časa da sem to naredil, saj se je še nekaj zlomilo ipd. Če ti je škoda stroška za nov mehanizem, kar verjamem da ti ga je in tudi meni bi ga bilo, potem orodje v roke in šraufat. Šele ko bo vse narazen boš videl na čem si.

Probaj pa še malo po netu pobrskat po rabljenih zadevah od kakšnega sesutega golfa.

še je to kje za dobit ta navodila?

drugače pa to je vse kaj je od njih

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.132
113
Meni se zdi da se ti brisalci vračajo v "servisni" položaj .. načeloam se to zgodi če jih kaj "zaštopa". Če bi bil hin mehanizem se ne bi dvignili niti tistih 20cm. Po domače povedano se nekaj zatakne in potem to brislaci zaznajo (ja to je golf) in se pač postavijo v servisni interval.

Jst bi preveril mehanizem, če ni kje kaj zataknjeno in malce podmazal ...

Najbolje pri tej tehniki je ko fajn sneži in se nabere ob robu šipe par cm snega pa ga brisalec ne more poriniti in se potem lepo zapelje v "servisni položaj" ti se pa je.bi!
10.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

še je to kje za dobit ta navodila?

drugače pa to je vse kaj je od njih
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/uG5GPmSI8hM"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/uG5GPmSI8hM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

a z roko jih pa izklopljene lahko zapeljes do konca ali ne?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ne, ce je avto izkloplen so trdi
grin1.gif

ne vem kako bi moralo biti pri golfu, ampak pri tazadnjem modelu octavie lahko vozis brisalce po steklu, ko le ti niso prizgani ...

jello

Guru
22. sep 2008
10.269
3.904
113
Če so zaribane puše se to ponavadi vidi že prej ko začnejo bolj leno (beri: počasi) delat, če predolgo čakaš se dokončno ustavijo, to pomeni da ko jih vklopiš ne grejo nikamor (recimo po ene treh tednih, če se prej kaj ne polomi). Puše je treba ven vzet in namazat in to čimprej, drugače se lahko polomijo vodila. Ta problem sem imel na 10 let starem passatu, trenutno pa tudi na polotu l. 03. Sam ne znam tega narest, zato dam popravt vaškemu mehaniku. Je bilo pri obeh primerih enako, nikoli pa brisalci niso takole trzali kot zgoraj na posnetku.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
brisalci niso kazali nobenih znakov, oz so do par dni nazaj delali normalno
smile-1.gif

danes zjutraj sem jih vklopo, pa je samo poknilo in zdaj jih lahko z roko vozim po sipi
crazy1.gif
oba se premikata sočasno ampak tisti na voznikovi strani nekam čudno stoji

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
brisalci niso kazali nobenih znakov, oz so do par dni nazaj delali normalno
smile-1.gif

danes zjutraj sem jih vklopo, pa je samo poknilo in zdaj jih lahko z roko vozim po sipi
crazy1.gif
oba se premikata sočasno ampak tisti na voznikovi strani nekam čudno stoji

kakorkoli, mislim da se je vodilo brisalcev enostavno odlomilo ... oziroma vsaj tisti del, ki povezuje motorcek in vodilo ...

razdri zadevo in porocaj ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
mamo kak tutorial? nisem glih mehanik
smile-1.gif

edit: evo lom

na tej sliki je to del 8 ?

Nazadnje urejeno:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
mamo kak tutorial? nisem glih mehanik
smile-1.gif

edit: evo lom

na tej sliki je to del 8 ?

poisci rabljenega in takoj namazi puse. ce rabljenega ne bos dobil se da dobiti novega za cca 200 eur ...