Gmail na PDA

Bane

Pripravnik
22. jul 2007
210
0
16
Danes na Zemlji, jutri pa v vesolju
Kr neki ogledov, pa nobenga odgovora
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Cab fajla PDA ne zna odpreti? Jaz imam gmail enostavno dodan v Outlooku... če želim pogledati priponko, ga označim za download, nato pritisnem send/recieve... počakam, da prenese cel mejl na dlančnik in ga odprem. Palčko držim nekaj časa na priponki, da mi ponudi opcije, med katerimi je tudi nekaj v stilu "save as" oz. "save to". Trenutno ne morem preveriti, kaj točno je, saj nimam nobenega mejla s priponko na dlančniku, a opcija definitivno obstaja.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Za take nastavitve v Outlooku mailu na PDAju sprašujem jaz že kar nekaj časa, kako se to naštima. Vem, da se gre pod "new account" itd. samo se mi zaustavi pri naslovih za prejem in oddajo pošte na Gmailu. Če je to tabu tema in noče noben izdati pol pa pejte nekam...Pomagajte človeku če vas sprašuje..

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Sej ni nič za izdajat, večina verjetno nima emaila sploh naštimanega na dlančniku ....
Drugače je pa na gmailu napisano kako se nastavi MS Outlook.
Pa pod nastavitvami v Gmail accountu moraš omogočiti POP.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj za hudiča pa je zdaj to da me connecta, potem napiše "loggin on", melje in vpraša za potrditev up.imena in gesla in to v nedogled?

Težave na serverju? Ker pri meni je vse pravilno naštimano...

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Probaj še na mesto pop.gmail.com in smtp.gmail.com uporabiti pop.googlemail.com in smtp.googlemail.com. Nujno moraš imeti še vklopljen SSL in nastavljene pravilne porte.

Zadnja, a verjetno najbolj pomembna zadeva je pa to, da imaš v nastavitvah gmaila vklopljen POP, kot sem ti že napisal v PM. Če tega nimaš vklopljenega, ti zadeva seveda ne bo delovala
smile-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
meni dela FlexMail na PDA-ju preko Gmail-a brez problema... Sploh nisem nič kaj nastavljal, samo serverje in uporabniško ime vpisal... simpl ko pasulj, aja posredovanje in POP pa moraš nastaviti na Gmail-u.

Bane

Pripravnik
22. jul 2007
210
0
16
Danes na Zemlji, jutri pa v vesolju
Da malo zakompliciram. MS Outlook na PDA uporabljam za službeni mail in sinhronizacijo na serverju, kjer sinhroniziram tudi priponke, koledarje, in datoteke. Nastavitev tega sploh ni komplicirana (ActiveSync), vendar nebi rad, da se mi na dlančniku karkoli meša s privat pošto, zato samo občasno (kadar je kaj nujnega) iz dlančnika pogledam na Gmail (se pravi ko nisem v bližini kakega PC-ja). Če je priponka "pretvorljiva" v HTML pogled (doc, docx, xls, xlsx, pdf.,...) sploh ni problem, saj jo lahko normalno vidim (ne da bi jo prenesel) če pa je to kaj drugega (dwg, dwf, exe, cab,...) pa je niti ne vidim (kar tudi ni cilj) ampak je ko tapnem na link za prikaz/prenos datoteke, samo izpisano ime/naslov te datoteke.
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Vidiš, če bi to napisal že na začetku, bi verjetno imel problem že rešen ....

IMHO je to povezano z varnostjo. Nekje bi moral izklopiti, da ti ne blokira izvršljivih datotek. Ne vem pa kje se to spremeni. Mislim da v registru.

Na gmail hodiš z Outlookom ali preko brskalnika?

Nazadnje urejeno: