Gmail ideja

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Priznam, da se mi ne da iskat komu odgovornih za Gmail bi poslal, ampak ene funkcije si pa res želim, pa tudi vem, da bi bila zelo uporabna za marsikoga. Torej, greš na www.gmail.com. Vneseš uporabniško ime, geslo in se prijaviš. Že lahko prebiraš maile ali klepetaš. V kolikor nočeš, da te motijo in vidijo online, klikneš še "Neviden" in si zmagal. No, to funkcijo pa jaz pogrešam že na začetku. Zakaj moraš, ko se prijaviš kliknit "Neviden", ko te je itak lahko že polno oseb opazilo, da si online? Lahko bi imel ob prijavi, kjer vneseš user in pass še možnost "Prijavi me anonimno". Ker včeraj si bil viden, drugi dan bi rad pa v miru prebral maile, ti pa se vseeno moraš prijavit kot viden in se potem skenslat. Ne vem no, meni se res zdi koristna funkcija?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tako je. S tem da imam jaz v gmailu klepet kar izklopljen, za to uporabljam google talk.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Mogoče sem narobe napisal: danes zvečer se prijavim in klepetam z eno bejbo, ki je videla, da sem online in me je kliknila. Na koncu se odjavim, grem spat, itd.. Zjutraj hočem recimo uredit stvari za službo, ampak se moram obvezno najprej prijavit kot viden, šele potem se lahko "skrijem". Včeraj mi je pač pasalo bit viden, danes pa ne in nimaš možnosti prej spremenit.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
?

Bilo kateri status ob prijavi ostane, dokler ne spremenis. Kaj hodis se prek drugih clientov gor (gtalk windows client, android aplikacija), pa mogoce ti spreminjajo?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ena od možnosti je ta, da preden se odjaviš spremeniš stanje na "neviden" in potem se ti ta status ob naslednji prijavi ohrani.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Izklopi si "chat" pa ne boš imel problemov s tem kdaj si online in kdaj ne.
Ko boš pa želel s kom klepetati pa ga preprosto vklopiš. Mogoče ni idealna rešitev ampak vsaj deluje.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.005
1.441
113
Tudi meni tako ostane, zapomne si zadnji ukaz. Kaj pa če daš sign out? Daj ti raje preveri, da ti nekdo ne čačka po mailu ali pa ti brskalnik avtomatično briše piškotke ob izhodu.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.777
831
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Saj njemu tudi zapomni. Malo bolj pozorno berite sporočila.

Jaz sem že dobro prepral in kolikor razumem, je vedno ob prijavi viden, medtem, ko sem jaz npr. ob prijavi vedno neviden. Če bi bilo tako, kot praviš ti, potem ne bi imel problema.
evil.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Vidim, da sem zakompliciral
smile-1.gif
. Torej, se zgodi, da se odjaviš VIDEN in ko se naslednjič želim prijavit, bi bil rad takoj NEVIDEN, to se pa ne da, razen če bi ti že v startu ponudil prijavi kot neviden.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Saj njemu tudi zapomni. Malo bolj pozorno berite sporočila.

Jaz sem že dobro prepral in kolikor razumem, je vedno ob prijavi viden, medtem, ko sem jaz npr. ob prijavi vedno neviden. Če bi bilo tako, kot praviš ti, potem ne bi imel problema.
evil.gif
Tudi, če se nastaviš kot viden, pa se odjaviš, si ob naslednji prijavi neviden?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A je tako težko gtalk instalirat, v gmailu nastaviš da si vedno neviden, gtalk pa zaženeš po potrebi, kadar ti je do gobezdanja. Pa še praktičen je, ti sporoči če ti kak nov mail uleti v kaselc. Pa še v gmailu ni treba ves čas viseti.