GM v stečaj

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
z današnjim dnem.

Novi General Motors, ki bo nastal po stečajnem postopku, bo ohranil modele avtomobilov chevrolet, cadillac, buick in GMC, proizvajati pa bo nehal saaba, hummra, pontiaca in saturna.

Kaj bo pa z oplom?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.131
113
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
z današnjim dnem.

Novi General Motors, ki bo nastal po stečajnem postopku, bo ohranil modele avtomobilov chevrolet, cadillac, buick in GMC, proizvajati pa bo nehal saaba, hummra, pontiaca in saturna.

Kaj bo pa z oplom?

A Saab bo šel po gobe? Vir.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saaaaaaaaaba mi je pa res skoda... Upam, da se najde kaksen prebogat arabec, rus, uzbekistanc, brazilc, da kupi in fura naprej podjetje..

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Škoda.

Čeprav resnici na ljubo pri Saabu vztrajajo samo še največji fanatiki. Ako bi firmo dobil v roke nekdo, ki bi jih popeljal na pota stare slave in predvsem dvignil kvaliteto - to bi bilo res fajn. Če pa bi šli naprej "business as usual" je vseeno, če ga takoj dol zaprejo.

Lepota, stara slava, skandinavski dizajn... žal niso (več) dovolj.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Škoda Saaba, bil mi je vedno simpatičen.
Ampak, kot je rekel vaginko - zadnje čase je bil bolj ali manj samo še prepakiran Opel (s Fiatovimi dizli).

Morda se lahko še izvlečejo, vsaj njihov motorni del. Kot kaže v prvi plan počasi prihajajo turbobencinci in na tem področju ima Saab ogromno izkušenj.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Kot kaže v prvi plan počasi prihajajo turbobencinci in na tem področju ima Saab ogromno izkušenj.

Res je, ti motorji so najboljša stvar v Saabih. Pa še te so menjali z neko GMjevo pogruntavščino.

Ampak želel sem reči nekaj drugega - res so pionirji na tem področju, ki pa so zadnje čase zaspali. Da bi bili motorji konkurenčni bi rabili čez noč zmanjšat porabo za 20%, kar ob primerljivih zmogljivostih dosega najboljša konkurenca. Meni se to zdi misija nemogoče, če ne zaradi drugega verjetno zaradi enormnih stroškov, ki bi jih to zahtevalo.

Je že tako da ob sekundah in kilovatih danes štejejo tudi (predvsem) litri in grami.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Bushez pravi:
Opel je kupila Kanadsko-Avstrijska naveza.

Gre prvenstveno za rusko navezo. Opel bodo pa preimenovali v Zaporožec.
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Stečaj, torej no "novo" postavt firmo.
Bo pa narod vseeno najb, bo kar nekaj odpuščanj, upam da ne bo večje pizdr
jezen.gif
ker itak pol še v evropi vse fašemo od unih nesposobnih pekov..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A opel bo šel po roverjevih stopinjah, se preimenoval v hung čang in izdeloval avte za kitajce?
confused-1.gif