glava motorja

dbill

Zelenc'
19. sep 2007
22
0
1
Lep pozdrav vsem na tabli.
Mene pa zanima ena stvar in sicer: pred kratkim sem imel "generalko" na motorju in mi je mehanik, ko mi je zamenjal tesnilo glave delal, da mi ni potrebno ponovno zategniti glave motorja, ker so to "baje" neka nova tesnila, kjer to "baje" ni več potrebno. Vse skupaj se mi zdi čudno in ker sem res laik na tem področju vas prosim za vaše mnenje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik dbill pravi:
Lep pozdrav vsem na tabli.
Mene pa zanima ena stvar in sicer: pred kratkim sem imel "generalko" na motorju in mi je mehanik, ko mi je zamenjal tesnilo glave delal, da mi ni potrebno ponovno zategniti glave motorja, ker so to "baje" neka nova tesnila, kjer to "baje" ni več potrebno. Vse skupaj se mi zdi čudno in ker sem res laik na tem področju vas prosim za vaše mnenje.

In kako se bo potem glava motorja skup držala z blokom, če je ne bo zategnil??
bonk.gif

dbill

Zelenc'
19. sep 2007
22
0
1
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Neumnost....:)
glej simon, jaz sem že na začetku napisal, da sem laik, in zato se obračam na vas, tako da, če mi že ne moreš pomagat, potem...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Po mojem niti ni odvisno od motorja, ampak od tesnila. Celo v dialogysu je opisan postopek za stara - azbestna tesnila, ki se zategujejo na moment in potem čez čas dotegujejo, in pa nova tesnila brez azbesta, ki se zategujejo na nek minimalen moment, nato pa na kot (npr zategneš na 2kg, potem pa še za 120 stopinj). Teh novih tesnil se naj nebi dotegovalo.

Mitja320

Pripravnik
8. sep 2007
53
0
6
Tega se danes ne dela več. Pri nekaterih avtomobilih se po nekaj minutah delovanja še dotegne, ampak je to bolj izjema.

Samo menjava tesnila glave je daleč od generalke.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Nevem ...
Meni je mehanik na uradnem servisu predlagal da bi zategnil glavo, ker je puščalo olje pri oljnem kanalu....

Mitja320

Pripravnik
8. sep 2007
53
0
6
Kar naj zategne, plačaj mu pa potem, če bo delalo.

@alkoholik, kak priemer? Ne rečem da ni možno ampak še nisem videl.
Pri nekaterih starejših avtomobilih stara tovarniška navodila še pravijo da se kasneje dotegne, navodila proizvajalca tesnil pa so taka, da se tisto kasnejše dotegovanje zategne takoj, ali pa da ponovno celotno zategovanje ni potrebno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik dbill pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Neumnost....:)
glej simon, jaz sem že na začetku napisal, da sem laik, in zato se obračam na vas, tako da, če mi že ne moreš pomagat, potem...

Kot sem napisal, se zategovenje ne dela več. Če smem vprašat, kateri avto furaš?