Glasno delovanje klime

astra_boy

Pripravnik
15. jan 2008
127
0
16
Zdravo,

V moji Astri H letnik 2005 imam avtomatsko klimo.

Zadnje čase opažam, da deluje kompresor precej glasno. Glasnost pa se povečuje z večanjem obratov oziroma pri zaviranju z motorjem. Občasno tudi v prostem teku.

Hladi normalno.

Kaj bi bil razlog?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Bi jo morda zdaj ko je zunaj že praktično minus izklopil?

Če ti prevroče zgolj odpreš okno in je problem rešen.

(al jaz kakega dela ne razumem?)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pozimi ljudje v povprečju jamrajo zaradi suhega zraka, ki je posledica ogrevanja.

In če ti ogrevanje v avtu deluje potem problemov z vlago ne bo.

Prav tako klima običajno deluje do nekje 5 stopinj, kar je niže, lahko prihaja do zaledenelosti, potem pa beremo po forumih da je klima glasna
wink-1.gif
.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Klima avtomatsko neha delat pod 5 stopinjam. Tako da na to nima voznik vpliva.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pozimi ljudje v povprečju jamrajo zaradi suhega zraka, ki je posledica ogrevanja.
.

ja ampak ne v avtu kjer se zrak nonstop izmenjuje

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Živijo!

Imel sem enak problem v enakem avtu (bencinski motor).

Sedaj se ropotanja ne sliši več, kompresor klime pa je odpovedal.
confused-1.gif

Zaradi takih zadev sem se odpovedal Oplu, ker sem na servisu miiljonkrat opozarjal na ropotanje pa jim je bilo vse OK, pol pa je pač (normalno da) crknilo.......

Podobno se mi je zgodilo z ključavnico prtljažnih vrat. Opozarjanje, da nekaj ni v redu je brezpredmetno dokler ni crknilo stikalo.

Po nijhovo je tudi čisto normalno, da se ti sedež po treh mesecih raztrga. Dokler ne obvestiš oddelka poprodaje za vzhodno Evropo (vsaj pred časom se je to tako imenovalo), da to pa le ni najbolj v redu, jim je to čisto normalno. Po njihovo bi tako vsi Opli stari več kot pol leta imeti raztrgane sedeže, škripati bi moralo vse po vrsti.....dobro, če bi sploh kateri vozil po cestah.

Da ne govorim o barvi, ki je po vseh teh letih skoraj roza, da otem, koliko madežev od ptičjih dr.... ek....cev je ostalo na njej ne govorim. Tudi to jim je normalno, saj niso menda oni krivi, da je barva brez laka in zaradi tega bolj občutljiva na vremenske in druge vplive. Lastnik pa bi ja moral vedeti, da mora biti tak avto garažiran......

Skratka totalno so me razočarali glede opisanih primerov.

LP
LP

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik astra_boy pravi:
Zdravo,

V moji Astri H letnik 2005 imam avtomatsko klimo.

Zadnje čase opažam, da deluje kompresor precej glasno. Glasnost pa se povečuje z večanjem obratov oziroma pri zaviranju z motorjem. Občasno tudi v prostem teku.

Hladi normalno.

Kaj bi bil razlog?

Če ti dela skoz na max obratih naj ti preverijo upor hladilnika. Baje precej standardna napaka... Pri meni je fuč še konektor/napeljava in senzor temperature vode. Astra H 2008

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Klima avtomatsko neha delat pod 5 stopinjam. Tako da na to nima voznik vpliva.
Katera klima? V avtu ko pritisnem gumb za vklop klime, starta tudi če je zunaj "nula".

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Lučka ti gori dela pa ne.
Saj drugače bi Janezi na servis hodi po nepotrebnem.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Seveda dela, drugače ne odrosi stekla znotraj v par sekundah. Kako je povedal sodelavec, ki je to videl ko se je zmenoj vozil v službo <kot z roko odnešeno>
grims-1.gif

Drugače stari Acent s klimo ni imel nobenega termostata, in ni vedel koliko je zunaj.
Nova Jazzika im termostat v braniku in nekakšno enostavno logiko, ker je ročna klima, vendar na zahtevo vklopi
ne-ne-1.gif
Sliši se tudi kompresor, ko zaštarta.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
pri 0° ti klima 100% ne dela.
ker bi ti zmrznile določene zadeve.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
No tudi pri moji kii lahko skoraj 100% trdim da deluje tudi pod 0 stopinj. Vse šipe so zarosene ko se nabutamo v avto, takoj ko prižgem klimo se v momentu odrosi.
Enako je bilo pri prejšnjem avtu fiat stilo, medtem ko je žena takrat imela ibizo, tam pa res ni delovala pod 5 stopnij. Pri fiatu vem da je celo pisalo v priročniku, da priporočajo da je klima neprestano prižgana, tudi pozimi.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
pri 0 stopinjah je r134a nekje 1.9Bar (pogojeno s temperaturo), se pravi presostat pri nizkem pritisku 1.9 oz. 2 Bar izklopi klimo
pritisk in temp gresta z roko v roki
pri minus stopinjah deluje lahko le pod pogojem, da je potem v motornem prostoru ne vem, nekaj stopinj več od nule. se pravi potem ambient temp ni več minus nekej, ampak ne vem, 5 stopinj.

elektronsko krmiljene klime so nastavljene na 5 stopinj/odklop elektronsko

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri Elantri je klima delovala tudi pri 0 st. Enkrat sem jo zalotil da je delala pri -2st. Termometer zunanje temperature je bil točen.
Sem bil včasih kar malo važen, ko sem se cjazil po plundri razne renomirane znamke (vw in podobno) pa vse zaroseno znotraj
smile-1.gif

Žal je šel i30 po poti vw
frown-1.gif