Geopdeia, Gps, Android

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Torej kako vse to iz naslova skupaj združit
grin1.gif

Z Geopedia.si potegnem dol pot (kako
confused-1.gif

Misija ne mogoče ali obstaja kaka druga možnost, da bi to počel?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ne-ne-1.gif

Iz geopedie se ne da nič prenašat, pa tudi če bi se dalo, itak za android nimaš nobene opcije navi programa, s katerim bi potem lahko uporabil rastrske karte. Z rastrskimi kartami znajo delat samo pohodniški garmini in Oziexplorer za wince + še nekateri manj komercialni programi, ki pa itak potem uporabljajo svoje formate rastrskih zemeljevidov.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Iz geopedije se da izvažat naložene trake : klikni na trak (rdece barve) in potem se ti pojavi tudi link za izvoz izpisa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
Iz geopedije se da izvažat naložene trake : klikni na trak (rdece barve) in potem se ti pojavi tudi link za izvoz izpisa.

če kliknem na rdečo črto/pot se mi samo na levi strani pokaže možnost za izris profila. Nikjer ne dobim možnosti za izvoz/download.
Sem probal na dveh računalnikhi in različnih browserjih.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Se opravičujem za svojo zmoto. Madonca se zadeve za Android hitro razvijajo..
smile-1.gif
Drži
zmaga.gif
mislim, da je še nekaj takšnih aplikacij. Ne vprašaj me sedaj za ime, ker ne vem. Sem pa jeseni malo gledal te stvari.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
A obstaja kakšen programček za Android v katerega bi vpisal koordinate x in y, potem bi pa na zaslonu telefona spremljal kam se moram premakniti, da pridem do točke.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Da odgovorim sam sebi. Najboljši program za vnos koordinat je SYGIC. Ta programček ti tudi izpisuje lepo grafično oddaljenost od točke itd.

Naslednje vprašanje. Lahko se navezuje tudi na ANDROZIC program. Sem bral njihov FAQ (http://androzic.com/wiki/en/FAQ/Maps/CustomOnlineMap.html). Presega moje računalniško znanje. A mogoče kdo ve kako bi vnesel tale zemljevid: http://rkg.gov.si/GERK/WebViewer/#map_x=500000&map_y=100000&map_sc=914285, da bi ga lahko spremljal na Androzic-u?

Kaj je cilj. Za potrebe kmetijstva in na splošno v naravi vsaj približno določati meje - kataster. Novi telefoni (SGS4), ki podpirajo GLONASS, imajo že zelo dobro natančnost. Tudi 3 metre natančno. To pa je že konkurenčno osnovnim "gozdarskim" GPS napravam.

Če bi obstajal program, ki bi nudil direktno uporabo katastra na androidu, bi ga takoj kupil. Tako pa...

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Ne najboljša varianta, ampak bi pa delala. Androzic podpira ozi mape. Torej shraniš sliko izbranega območja, kalibriraš (npr v ozi desktop) in ... imaš.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
To si napisal tako, kot da je to šala mala. Pa sploh ni.

V OziExplorerju naredim xyz.map datoteko. Ampak to Anrdrozic sploh ne prepozna. Preveč zakomplicirano.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Nekaj mi je uspelo, vendar ne deluje.

xyz.jpg datoteko sem z OziExplorerjem kalibriral in dobil datoteko xyz.map. To datoteko sem z img2ozf.exe programom pretvoril in dobil še dve datoteki, xyz.ozfx3 in xyz_ozf.map. Vse psem prenesel v Androzic/map mapo na telefon.

Če na telefonu v programu androzic izberem xyz.map, mi napiše, da pot do xyz.jpg na mojem osebnem računalniku ni bila najdena.
Če na telefonu v programu androzic izberem xyz_ozf.map, mi napipše Couldn't decode OZFX3 file.

Kdorkoli?

pidalc

Zelenc'
25. apr 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik FireMan pravi:
Nekaj mi je uspelo, vendar ne deluje.

xyz.jpg datoteko sem z OziExplorerjem kalibriral in dobil datoteko xyz.map. To datoteko sem z img2ozf.exe programom pretvoril in dobil še dve datoteki, xyz.ozfx3 in xyz_ozf.map. Vse psem prenesel v Androzic/map mapo na telefon.

Če na telefonu v programu androzic izberem xyz.map, mi napiše, da pot do xyz.jpg na mojem osebnem računalniku ni bila najdena.
Če na telefonu v programu androzic izberem xyz_ozf.map, mi napipše Couldn't decode OZFX3 file.

Kdorkoli?

Problem je v tem ker je androzic že mal zastarel program in ne podpira ozfx3 datotek (ali pa?). Sigurno pa podpira ozf2. Za to pa potrebuješ starejši program img2ozf. Dobiš ga pa tukaj: androzic - unofficial oziexplore...