Generali, toča, franšiza...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Pri omenjeni zavarovalnici sem sklenila polni kasko, ki zajema tudi točo. Polni kasko ima sicer 1% odbitno franšizo, torej sklepam, da je tudi pri popravilu od toče poškodovanega avta tako, vendar pa mi je včeraj po telefonu agent mimogrede omenil, da pri toči ni odbitne franšize. Gledala sem zavrovalne pogoje, pa izrecno o tem nič ne piše, je pa spodaj neka tabelca s povzetkom določil, iz katere je razvidno, da se franšiza upošteva le pri prometni nesreči in padcu oz. udarcu kakega predmeta...
wink-1.gif

Zmedena sem.
rolleyes-1.gif

Bi kdo vedel kaj več o tem?
smile-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
verjetno maš naravne nesreče dodatno zavarovane pa ti ne gre frašiza, podobno kot divjad...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
V zavarovalnih pogojih lepo vse piše, samo prebrat je treba:

Citat:

9. člen – SOUDELEŽBA ZAVAROVANCA PRI ŠKODI (FRANŠIZA)

(4) Pri zavarovanju vozila pred nevarnostmi polnega avtomobilskega
kaska velja, da se dogovorjena franšiza upošteva pri vseh zavarovalnih
primerih zaradi:
1) prometne nesreče;
2) padca ali udarca kakega predmeta.

Vidiš kje omenjeno točo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
... je pa spodaj neka tabelca s povzetkom določil,.
Glej, lepše kot je ta tabelica se dejansko verjetno ne da povzeti ...
1228908-Breznaslova.jpg

Priponke

• 1228908-Breznaslova.jpg
    1228908-Breznaslova.jpg
    55,4 KB · Ogledi: 450

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Je na tejle tabelci mogoče kaj drugače od tistega, kar sem napisal že zgoraj?

LP

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Je na tejle tabelci mogoče kaj drugače od tistega, kar sem napisal že zgoraj?

LP

da. posreduje ti informacije o odbitni franšizi tudi za ostala kritja oz. zavarovane nevarnosti.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Hmmm, vprašanje:
imam polni kasko pri generaliju, avto star 10 mesecev, nekje na zgornjem zadnjem robu, ne vem kdaj, ne vem kako, nevem kdo je povzročitelj, je bila opažena vdrtina, kot da bi po avtu nekaj padlo.
Iz tabele je razvidno, da pri trethi osebi ni franšize, ni torej izgube PR razreda. Kako naj torej postopam, da uveljavim poškodbo, ki jo je povzročila tretja oseba?
Kasko zajema tudi parkirišče, divjad, točo...

hvala in lp.

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Napisal si, da je na avto nekaj padlo.
Poglej si drugo točko v zgornji tabeli !

Franšize ni pri zlonamernem dejanju tretjih oseb. Ne vem kaj misliš s tem, da navajaš, da pri tretjih osebah ni franšize in izgube PR ???

Iz tvojega vprašanja ni jasno ali je škoda nastala zato, ker je na avto nekaj padlo ali zato, ker je nekdo tretji povzročil škodo iz objestnosti.
Lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Uveljavljal bi rad kot vandalizem in išče nek scenarij, po katerem bi lahko zadevo speljal, to je to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
tako nekako ja. ampak glede na opis poškodbe in poznavanje cenilcev močno dvomim da bo šlo to čez kot vandalizem oz. objestno dejanje tretje osebe.... jaz bi svetoval, da se zadevu uveljavi kot normalni kasko (kar seveda prinese izgubo bonusa in upoštevanje odbitne franšize) ali pa da se počaka še malo, mogoče pa tekom poletja avto ujame kakšna toča in se potem popravi vse skupaj....ali pa da reče da je avto parkiral ob kakšnem stadionu med tekmo in so pol besni navijači udrihali po avtomobilu..no..vsaj enkrat
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
... je pa spodaj neka tabelca s povzetkom določil,.
Glej, lepše kot je ta tabelica se dejansko verjetno ne da povzeti ...

Lepo porezana tabelca, zakaj si pa še zadnjo kolonco umaknil?

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Napisal sem kot BI na avto nekaj padlo, kar ni čisto gotovo, lahko pa je poškodbo povzročila tretja oseba.
Mene zanima kako to drugo speljati.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Hm, v tem primeru je popravilo škode verjetno enakovredno odbiti franšizi. Vprašanje če se potem splača.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
zapelji se za štos na kakšen pooblaščen servis in vprašaj koliko bi te od oka prišlo popravilo, da vsaj veš o kakšnih stroških je govora... za vrednost odbitne franšize pa tako ali tako verjetno veš (na polici imaš napisan procent odbitne franšize, najverjetneje je to 1%, med podatki o vozilu pa imaš tudi napisano novonabavno vrednost in to je številka od katere računaš procente)
smile-1.gif