Garsonjera problemček

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem končno prišel do svoje garsonjerce. Sicer res mala zadeva, ampak za začetek bo odlično, da grem na svoje.

Problem je sledeč. Ker se je fotr hotel malo "izprsiti" me je "presenetil" z žal porazno kuhinjo. Sicer je še vse v kartonih, ampak razmišljam, da je sploh ne bi do konca odpakiral...
Razmišljam o 2 stvareh.
1. da nekje najdem nekoga, ki bi za bolj nizko ceno to kupil(če bi mu tak stil ustrezal) - tukaj bi vas vprašal, če obstaja kakšna internet stran s takimi oglasi?
2. da nekako "oblečem" te omare v kakšne lepe tapete. Če seveda kaj takega sploh obstaja... Sem si predstavljal kaj podobnega kot folije za avtomobilska stekla. Se pravi, da s fenom počasi lepiš to na omare... Ali obstaja kaj temu podobnega?

Predvsem me moti to, ker je temna barva, garsonjera pa je že itak majhna in temne stvari noter še bolj zamorijo prostor
uf-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Bolha in Salomonc, vendar boš po moje dobil v najboljšem primeru pol cene.

Na folije pozabi, ker bo verjetno grozno izgledalo. Lahko pa morda daš vse prednje plošče ''prenovit''. Ne vem, bo kakšen mizar povedal, če je možno na novo jih obdelat. Sicer pa v najslabšem primeru zamenjaš le komplet fronte. Če ti kuhinja kot taka sicer ustreza in te moti le barva le teh.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem razmišljal, da bi dal kakemu mizarju fronte za predelat/zamenjat. Ampak imam občutek, da je to "ekonomska totalka". Pač da bi me prišlo tok drago, da se mi bolj splača za pol cene prodat in dodat tisto zraven kar bi za fronte moral dat in si že po svojem okusu lahko uredim...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Jah, preveri prej. Pa priporočam pri več mizarjih, da ne boš ravno na napačnega naletel (glej sosednjo temo inox mojstri
grin1.gif
).

Vsekakor pa priporočam dve okrog kepe za očeta. Da se ne bo še za kaj izprsil in boš imel spet dilemo.
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če je kuhinja prostorsko v redu rešena potem bi se to dalo enostavno rešit. Korpuse lahko vse postaviš, potem pa samo zamenjaš fronte. Če boš kuhinjo sam sestavil potem ni vrag da ne bi znal tudi sam naročit nove fronte. Koliko te bo pa to stalo je pa odvisno kaj hočep imet. Če boš dal iveral to ne bo kakšen večji zalogaj, če pa npr hočeš fronte lakirane na visoki sijaj pa bo to precej dražje. V vsakem primeru, če boš pripravljen sam montirat te bo prišlo precej ceneje kot nova kuhinja. Za staro pa kaj dosti ne boš dobil, ker dvomim, da boš našel nekoga, ki točno tako potrebuje.

Problem lahko nastane če je vidnih tudi dosti stranic in če ti tudi pult ni všeč. Takrat bo pa dela in stroškov dosti več.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Aja še to.
Nisi napisal iz kakšnega materiala je kuhinja. Če je furnirana, mogoče še obstaja možnost, da jo prebarvaš. Vendar je zadeva precej rizična in tudi malo kdo ti bi to hotel naredit.

lp

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm, ravno to je problem, ki si ga že sam omenil - poleg frontov so še stranice v igri... Težko bom toliko skril, da bi eventuelno samo fronte zamenjal... Barvanje tudi odpade...
Težko mi je pa zmontirat nekaj kar mi ni všeč, saj bom vsak dan gledal to
uf-1.gif

Moram najt en lep način, da fotru dopovem, da je malo mimo usekal
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Mogoče še ena rešitev. In sicer dodatne stranice. Sedaj se dostikrat daje pri kuhinjah na koncu še cca 30 mm debela dodatna stranica.

Mogoče se bi ti tako izšlo.

lp

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
V strganih kartonih...

Zdaj me ima, da bi zbrusil zadevo in vse prebarval na belo, potem pa še polakiral čez. Bom šel poizkusit na eno skrito stranico, če se to da dokaj enostavno rešit...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ne kompliciraj. Prodaj, glede na to, da je še v kartonih, bo boljša cena kot bi bila, če bi imel že sestavljeno. Bo pa cena vsekakor dost nižja od nakupne. Potem pa kupi nekaj sebi všečnega.