Garmin za Android

barabl

Zelenc'
9. nov 2007
13
0
1
Zanima me, ali je že kdo naštudiral, kako spraviti garmina na Android ?
sprasujem se.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
dajte se že enkrat sprijaznit da obstaja precej alternativ garminu, ki so tudi precej boljše in z enako pokritostjo. garmina pa na androidu ne bo in pika

I

Izbrisan uporabnik #488

Garmin je na Androidu, ampak samo na garminovem telefonu
smile-1.gif

Obstajajo pa alternative, ki pa glede na kvaliteto karte niso boljše, prej slabše, glede na vmesnik pa ja.

Sicer pa se garmin mobile xt ne razvija več, tako da je v vsakem primeru potrebno iskati alternativo.

p.s. za šalo sem si namestil Nokia Ovi maps, a je hitro bila izbrisana iz Nokije...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
In kaj je z ovi narobe na nokii?

mene je še zmeraj prov pripeljalo....
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni mi bila všeč, zajebancija s tipkami in meniji na Nokiji E71 pa "sva" se hitro poslovila.
Vsaka navigacija te pripelje oziroma vodi do nastavljene koordinate, tudi če nima kart.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kje je razlika, da je garmin občutno počasnejši kot ovi maps?
confused-1.gif

na istem telefonu

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Katere so najboljše alternative? Predvsem na področju pokritosti, ki je vsaj primerlljiva z adriaroute-om?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mape morajo biti od monolita.... monolit jih je pa dal v Topmap in tudi v Adriaroute. Pa mogoče še kam
confused-1.gif

Topmaps delajo pa z igo ali motonav.

Za sygic pa nevem, če se da dobit od monolita mape
sprasujem se.gif

Čeprav tudi ovimaps, ki so od teleatlasa delajo čisto uredu po hrvaški. (vsaj kar sem se jaz igral)

S časom bodo vse mape postale enake. Potem bodo konkurirali samo še s posodobitvami med samo, kdo bo hitrejši. (pa kakšen relief)

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Relativna stvar. Če odmislimo uporabniški vmesnik in rabiš navigacijo za slo in zahodno Evropo (EU), potem med vsemi "velikimi" ni več velikih razlik. Govorim o Navigonu, iGO, Ovi, Sygic, Tomtom...Če pa veliko potuješ tudi v ex-yu države, potem je po mojem najboljša izbira iGO, za katerega imamo na voljo zemljevide lokalnih ponudnikov, ki ponujajo precej boljšo pokritost v tej regiji.

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Bolj za Slovenijo in zahodno Evropo iščem. Ima katera od teh slovenske menije?

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Vsi zgoraj našteti imajo slo vmesnik in vodenje.

Dodam le, da je Sygic najlažje naložiti, samo apk rabiš, potem je download map direkt iz serverja, pri ostalih moraš se pa malo poigrati (IGO, Navigon).

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
tudi pri Sygic se moraš prej kot v 7 dneh igrat
smile-1.gif
al pa plačat

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za Android obstaja že predelana verzija Garmin apk, ki pa dela samo na rootanih telefonih in pa na ICS 4.0.4, na drugih verzijah ne deluje.
Zadeva je še v povojih in se je še ne splača nalagat na telefona, ker ali naredi črn zaslon, ali ni zvoka ali pa ne delajo karte.
Ko bo zadeva koliko toliko sprejemljiva, da bo delalo kot mora bom javil in naredil opis.