Garmin XT - slab signal

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Večinoma garmin rabi dolgo, da se poveže(do dveh rdečih črtic takoj, nato pa zelo dolgo do zelene, so pa tudi redki primeri, da se poveže normalno) in včasih se pri dobrem signalu kar tako disconnecta in glas pove “ni signala satelitov” . Se da to kako popraviti? Imam pa dlančnik, natančneje FSC T830. Tole prej je bilo, če sem pod prostim nebom, če pa sem v avtomobilu, pa se včasih celo noče povezati, le do dveh rdečih črtic pride in nato ostane in ne pride do zelene. Se mi pa velikokrat zdi sumljivo, ko pogledam na GPS info in ima kar nekaj satelitov visoke stolpce, garmin pa še vedno išče. Se da kje te kriterije, kdaj je pripravljen zmanjšati?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kaj imate vsi tukaj briljanten signal, ali pa imate vsi isti problem, pa nimate pojma kako rešit?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz sem imel isti problem, potem sem resetiral (soft reset) PDA in je takoj vse ulovilo.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Jaz sem resetiral pda že velikokrat in nekajkrat se mi je celo zgodilo, da je začel bluetooth gps iskati.

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Ni ravno idealna rešitev, samo če imaš backupan sistem se splača hard-resetati in nato naložiti različne backupe (iz različnih obdobij) in videti pri kateri konfiguraciji dela najbolje. V precej primerih (sicer z drugimi programi) mi je to pomagalo.

josip_broz

Pripravnik
27. apr 2008
73
0
6
Maribor
Tudi jaz imam podoben problem! Včeraj sem ga vklopil in se je povezal v 20 sec. Ko sem ga pa danes vklopil da se ne konekta s sateliti ! Vidim lahko satelite kolko jih je ampak vedno mi kaže 2 črtici pa sem na prostem ? rešitev ?
crazy1.gif