Garmin točnost prihoda

zet

Zelenc'
8. feb 2010
18
0
1
Pozdravljeni.
Imam Garmin 2599LMT-D deluje vse brez problema moti me edino točnost časa prihoda.
Od Ljubljane do Maribora se mi čas prihoda spreminja tudi za 12 minut.Pri prejšnjem mi je točno pisalo kdaj pridem na določeno lokacijo in se med vožnjo skoraj nič ni spremenilo dobro razen če je bil kak zastoj na cesti.tako da sem stranki lahko natančno povedal čas prihoda.Pri tem pa se mi čas prihoda nenehno spreminja(prihod prej)vozim po omejitvah tudi na avtocesti imam ga že pol leta naredil že 30.000 kilometrov pa še vedno enako.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Pa voziš samo ti in vedno po omejitvah?

Ker si te ta moderni zapomnijo vzorce voženj.......in če si prej en mesec vozil 100 po AC vzame to povprečno.......in če greš potem 130 prideš pred rokom tja...oz ti nakoncu korigira na manj (in obratno)

Naredi reset naprave (priporočljivo cca 1x na mesec ali dva mesca če se dosti voziš)....prej shrani priljubljene da se ne pobrišejo....

zet

Zelenc'
8. feb 2010
18
0
1
Sem jo resetiral,kljukico odstranu v Traffic trend isto Lj-Mb 13minut razlike se bom moral kar navaditi na razliko v času prihoda.Čudno mi je ker mi je na 1490 kazalo skoraj do minute natančno čas prihoda in mi ni na avtocesti med vožnjo pri 130 nič spreminjalo ure prihoda.

lp.

I

Izbrisan uporabnik #488

Odkar imam Garmine se čas prihoda spreminja.

Kar je logčino. Ceste imajo vrisano določeno omejitev, povprečje, na AC mislim da je po defaultu 108km/h.

In on ti na to brzino izračuna pot npr. Mb-Lj po AC + izvoze, mesto, kjer so druga povprečja.

Na AC mi praviloma vedno uspe, da se čas pridobiva, pa ni tako samo pri Garminu, tudi pri iGO/Primo.

Skratka vse ti dela popolnoma tako kot mora biti.

Nasvet: vozi počasneje pa se ne bo spreminjal čas prihoda...
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
smile-1.gif

Kot zanimivost....ugasni sprejem GPS (simulacija vodenja)

In simuliraj ruto...slucajno zadnjic to naredil na 765ki...

Po mestu je sel 44 namesto 50....po AC pa 114 namesto 130...

Mislim da tako tudi racuna cas prihoda....ne vem pa ce se to med razlicnimi modeli razlikuje...

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Tudi starejse naprave si zapomnejo vzorec voznje,se stari nuvi 250 je po določenem času uporabe v tovornjaku kazal v minuto tocen cas prihoda.Ce pa si ga resetiral je od zacetka kazal naprimer na 700 km razdalji tudi pol ure prej prihod kot je bil v resnic mozen z tovornjakom,ampak ze po parih dneh je spet kazal cas prihoda skoraj v nulo točno.Tako da meni se tudi zdi za 13 minut napačem cas prihoda veliko,se posebej za novejso navigacijo ki jo skozi rabi ista oseba z istim avtomobilom.
confused-1.gif

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Pri men pa nuvi doda 15 minut zamude zaradi prometa - pač od računam tistih 15 minut pa je

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Ubogi, kdor se slepo na Garmina zanaša... Glej -že večkrat si šel iz LJ do MB. Veš, kako dolgo se voziš, pa nekaj jokcaš, da ti Garmin ''laže'' za 12 minut.... Če pelješ počasneje od poprej izračunanega Garminovega podatka, bo avtomatsko podaljšal čas prihoda na cilj. Ni tu neke atomske znanosti.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Izgleda, da je res neka napaka v novih kartah. Tudi meni je izračunal več kot 30 minut več od Maribora do Trbovelj, kot je bilo dejansko potrebnih. Pa verjemi, da nisem tako dirkal, da bi lahko pridobil te minute.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.578
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
HERE I come, HERE I go ...

Čeprav meni moja stara 765 še vedno enako dobro računa - vse ostalo npr. Here na telefonu, iGo in tudi novi Garmini mi izračunajo bistveno daljši čas vožnje. Stari Garmin mi je pa več ali manj "točen" - beri: ko ob odhodu izračuna čas prihoda se na ta čas lahko zanesem (+/- 10 minut - in to tudi npr. na relaciji do Prage), izvemši seveda prometne zastoje, ko vse stoji.
Pri ta novih so pa več kot očitno zašuštrali z algoritmi ali pa preveč upoštevajo "TMC".

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Izgleda, da je res neka napaka v novih kartah. Tudi meni je izračunal več kot 30 minut več od Maribora do Trbovelj, kot je bilo dejansko potrebnih. Pa verjemi, da nisem tako dirkal, da bi lahko pridobil te minute.

Sem pozabil dodati, da gre za model 3597.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz z mojim 3597 nimam problemov. Res je od začetnega časa se mi ponavadi skrajša za nekaj minut zaradi prehitre vožnje oz. težke noge.
evil.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne vem no. Meni 3597 izračuna čas prihoda iz MB v LJ za cca. 5 min. razlike. Vse poti mi izračuna dokaj natačno. Je pa res, da ga kaki dve leti že nisem resetiral, ker ni bilo nobene potrebe.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Lahko simuliraš ruto od MB do Trbovelj in poveš, kakšen čas ti predvidi.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Moj izračuna od točke kjer je oznaka za Maribor do centra Trbovelj 1ura 27minut, druga pa 1 ura 25 minut. Nastavljeno imam na krajši čas,

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Mene pa bolj moti, da mi garmin vedno zgresi cilj od 500 do 1000m in nihce ne ve kaj naj storim. Niti namgarminu, vse je updatano, ampak razmisljam da ga bom pri 150kmh skoz okn fu...!

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Sem preveril še enkrat, tokrat mi je pokazalo isto, kot tebi. Mogoče je vklopljen traffictrends, vplival na razliko? Imam pa še eno vprašanje. Na poti v službo in potem domov, Garmin predvideva, da grem tja in mi to tudi izpiše v zgornji vrstici. Sedaj, ko sem izklopil traffictrends, sem mislil, da tega ne bo več, vendar ta napis ostaja. Kje ima Garmin to v spominu, se ta napis ne bo več pojavljal?