Garmin Oregon 450 se izklaplja

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Pozdravljeni

Imam Garmina Oregon 450 in ga uporabljam za vse živo (pohodništvo, motor, avto, geocaching). Opazil sem da ga nekaj zmede v primeru da si želim nastavit naj me nekam vodi in je ta točka zelo oddaljena. Naprimer, da sem v Celovcu ali Zagrebu in si želim da me vodi v Ljubljano (lahko sem tudi malo bližje ljubljani a nisem še pogruntal kje je ta meja). Ko odtipkam naslov začne preračunavati pot in ko pride do 100% preračunavanja in bi me moral začeti voditi se enostavno izklopi. Tako sem moral že nekajkrat vnesti nek kraj ki mi je bil bližje in na poti kamor sem šel in ko sem bil blizu temu cilju sem odtipkal še končno destinacijo. Torej a se komu sanja zakaj se to dogaja? Ima kdo podoben problem in ga je že rešil? Naj še omenim da software redno updejtam in zagotovo ni v tem problem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Imel sem 300ko in mu daljše destinacije niso povzročale težav.

Mogoče, da narediš reset.

----------

To perform the master reset:

Power device off
Press and hold a finger on upper-left corner of display
Power device on while continuing to press corner of display
Release power button once Oregon powers on
Touch 'Yes' on Do you really want to erase all user data? message
The Oregon is now reset. It will be necessary to leave the device outside with a clear view of the sky for 20 minutes to acquire satellite data.

*User data consists of waypoints, routes, tracks, and geocaches

------------

Probaj potem z default profilom pa poglej koliko prostora imaš na notranjem pomnilniku.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Po vsej verjetnosti imaš malo prostora na napravi ali pa ogromno slidi, priljubljenih.......
Kot ti je že rekel Snecer bo težavo najverjetneje odpravil reset ali pa nadgradnja naprave na zadnji FW.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Sledi redno brišem. Bom ob prili probal za foro zmetat popolnoma vse kar je na njem dol pa da vidim če bo kaj bolše. Kako naj bi pa naredil reset? Ali z resetom sesujem tudi vse nastavitve (profile, parametre, postavitve ikon ...). ker če jih mi to nekako ne diši, a kar se mora, se pač mora.

I

Izbrisan uporabnik #488

Maš gori napisana navodila za master reset.

Datoteke s profili pa si prekopiraj na PC, vendar se mi zdi, da tega ne zdrma, nisem pa siguren več.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Ker nekako nisem imela časa da bi naredil reset in po potrebi vse nazaj nastavljal sem navigacijo uporabljal dalje za tisto kar jo pač največ rabim in pri čemer ni crkovala. BTW sem si za v avto naštimal eno na telefon. Skratka pogruntal sem da se mi Oregon izklopi le v primeru ko mi preračuna določeno pot in ta pot vsebuje del poti po avtocesti. Zadevo sem vsaj 10× preveril. Preračunana pot na profilu za motor (brez avtocest) od LJ do Amsterdama brez problema; na profilu za avtomobil (z avtocesto) pa se navigacija izklopi ko preračuna pot in pride do 100%. Zdej mi pa nič več ni jasno. A ni lažje zračunat po AC kot pa stranskih, njemu se pa ravno obratno zrola. Vem, da bo verjetno pomagal le reset ampak a ma kdo kako idejo kaj bi lahko blo narobe. Zdej me pa to zanima že bolj iz firbca ker bi rad vedel kaj ga je8e.