Garmin nuvi 255W "Ne morem odkleniti zemljevidov"

Vajrus

Zelenc'
29. jul 2008
7
0
1
Ko zazenem nuvija mi napise "ne morem odkleniti zemljevidov" ceprav sem vse zemljevide v MapSourcu odklenil in jih na PCju lahko gledam ko pa sem zemljevid prenesil na Garmina mi javi to napako.

Ce pogledam v MapSourcu pod upravljanje zemljevidov mi pri vseh zemljevidih pise "Odklenjeno"

A kdo ve kaj bi blo lahko narobe ?

Nazadnje urejeno:

Vajrus

Zelenc'
29. jul 2008
7
0
1
Ubistvu sem imel na zacetku gor AdriaRoute pa City Nav
Potem sem pa hotel preko MapSourca dodati AdriaTOPO in sem skopiral na Navija pa od takrat naprej napise da ne more odkleniti zemljevidov in mi zazna samo City Nav (AdriaRoute tudi ni vec...)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Nekje si zaštrikal kode za odklep! Ni druge...
rolleyes-1.gif

Ko pošiljaš karte na napravo, označi obe na enkrat!
Če pošiljaš posamezno, se prejšnja zbriše!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
AdriaRoute še enkrat skopiraj na Garmina, Adria Topo pa na SD kartico. Seveda jo prej pravilno odkleni za tvojo napravo in ne samo za MapSource.

Vajrus

Zelenc'
29. jul 2008
7
0
1

Zanima me ce je tukaj potrebno klikniti na Yes(kot kaze slika) alo No(na to kaze poscica)

Hvala

Vajrus

Zelenc'
29. jul 2008
7
0
1
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
AdriaRoute še enkrat skopiraj na Garmina, Adria Topo pa na SD kartico. Seveda jo prej pravilno odkleni za tvojo napravo in ne samo za MapSource.

Kako odklenim za mojo napravo, dobil sem nek help txt od frenda ki je napisal neke IDje za mape.

Ali je potem za mojo napravo potreba še nekako drugace odkleniti ?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Vajrus pravi:
A da bi pa Adria Topo dal tudi na garmina pa ni dobro ?

Napisal sem ti najenostavnešjo varianto. Seveda daš lahko tudi AdriaTopo na Garmina, moraš pa jo najprej v MapSourcu skombinirati z AdriaRoute in vse skupaj na Garmina poslati v enem kosu. Preberi nekaj odličnih priročnikov, ki so na tem forumu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Vajrus pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Kako odklenim za mojo napravo, dobil sem nek help txt od frenda ki je napisal neke IDje za mape.

Ali je potem za mojo napravo potreba še nekako drugace odkleniti ?

Mapo moraš odkleniti za vsako napravo posebej. Pri registraciji se ti na podlagi serijske številke mape in ID tvoje naprave kreira 25 mestna koda, ki jo vneseš v MapSource. Če pa karte nisi kupil, si moraš to kodo kreirati na drug način, o katerem se na tem forumu ne sme pisati, ker gre za piratiziranje. Če boš pa nekaj tem pazljiveje prebral, ti bo kapnilo tudi to.

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Nisi edini s problemom kart katere nemoreš odkleniti. NUVI-ju se malo zmeša in nemore najti poti do kode za tvoj CN2008.
Najlažji postopek je da greš na MYGARMIN.com in tamo registriraš tvoj NUVI ( sprašuje po serijski številki). ko opraviš registracijo, tam pod MY MAPS boš dobil svojo 25-mestno kodo za CN2008. To številko kopiraj v .txt datoteko na svojem PC-ju. potem to datoteko preimenuješ v " gmaprom.unl" - ali nekaj takega- (isto ime kot je 1.34 GB datoteka v sami napravi, s to razliko da končnico spremeniš .imd u .unl)
To .unl datoteko kopiraj v isto mapo v kateri je karta.
Nanovo zaženi napravo - zdej bi moralo delovati

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Da bi Nuvija odklepal z UNL datoteko pa prvič slišim...
rolleyes-1.gif

Fantje zadeva je preverjena. Na ta način sem rešil problem pri sosedovem NUVI 255W. Navodilo pa sem dobil na GARMIN servisu.
Edino je problem v tem, da zraven tanovih NUVI-jev ne dajajo tistega rumenega listka s 25-mestno kodo za CN - ampak jo dobiš, ko registriraš NUVI na MyGarmin

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Vsaka stvar je enkrat prvič
smile-1.gif
. Sicer pa, dela, res dela. Problem je le v tem, da imaš v tem primeru lahko na SD kartici le eno .IMG datoteko, ki vsebuje zaklenjene mape, a ta ne sme biti večja kot 2 GB, lahko pa je v njej združenih več različnih kartografij.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Stara tema, a vendar, mene je tudi začela zafrkavati kupljena karta AR oz. njena posodobitev na tej napravi, čeprav je dozdej vedno delalo (tudi vsaka posodobitev). No in potem sem se zafrkaval s temi poimenovanji, pa prestavljal karto iz karte na napravo ter obratno, a mi ni uspelo
jezen.gif