Garmin nuvi 1250 tezave s kartami

mafi

Zelenc'
15. apr 2010
15
0
1
garmin mi na sami napravi, ko pod garmin mapo dam odklenjeno mapo ne zazna!!v cem je tezava?sem updejtal napravo, prav tako sem se igral s samimi imeni map....Na kartici imam city navigator 2011, ki dela brez tezav. potem bi se rad dodal adriaruto, a mi ne rata!!na napravi je ne zazna. na sami kartici pa tudi ne. tudi ko grem gledat pod nastavitv-zemljevidi-inf je ni...hvala

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Na nuvi-ju imaš napisano gmapprom (AR) in na kartici nova mapa imenuješ garmin in daš unlock file gmapsupp noter

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali imaš aktivirano da se vidi skrite datoteke - mape . Ali total commander . System - Map in daš noter file gmapprom (AR) Na kartico sd pa daš nova mapa jo imenuješ garmin in daš noter file gmapsupp (cnent) .

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če jo daš v samega nuvija v mapo .System mora biti obvezno poimenovana gmapprom.img ker drugače je ne zazna.
Če boš na SD kartici ustvaril mapo Map in v njo dal AR in jo poimenoval naprimer AdriaRoute 3.20.img ti bo delala brez problemov.
Če jo pa daš v mapo Garmin pa je ne bo videlo ker iz SD kartice v mapi Garmin dela samo 1 karta in ta mora biti poimenovana gmapsupp.img,če pa daš karte Na SD kartici v mao Map in jih poimenuješ po želji AR3.20.img ti jih bo prepoznalo 10.(Zaenkrat sem jih probal samo 10 in vse so delale iz SD kartice iz mape Map in z poljubnimi imeni)

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ta model podpira popolno ime zemljevidov. V mapo .system daj evropo in jo imenuj kakor želiš, na kartici pa naredi mapo z imenom MAP in daj noter Adrio z imenom, ki ga želiš. Mislim pa, da ima ta model 4gb svojega polnilnika, tak da ne rabiš nobene kartice, ker gre vse na napravo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Možnosti ima veliko samo naj si izbere katero bo ubral .Z sd ali brez pa vse na napravo .Če je brez sd naj da gmapprom (cnent) zraven gmapbmap in gmaptz tako kot je bilo to prvotno ali tovarniško in gmapsupp (AR) v system - Map in gmapsupp noter

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zakaj komplicirat z imeni, če se lahko vse imenuje, kot se imenuje zemljevid ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Poljubno se lahko poimenujejo karte samo v mapi Map v mapi .System jo moraš poimenovati gmapprom.

<Name>PreProgrammedMaps</Name>
- <File>
- <Specification>
<Identifier>IMG</Identifier>
</Specification>
- <Location>
<Path>.System</Path>
<BaseName>gmapprom</BaseName>
<FileExtension>img</FileExtension>
</Location>
<TransferDirection>InputOutput</TransferDirection>
</File>
</DataType>
- <DataType>
<Name>SupplementalMaps</Name>
- <File>
- <Specification>
<Identifier>IMG</Identifier>
</Specification>
- <Location>
<Path>Map</Path>
<BaseName>gmapsupp</BaseName>
<FileExtension>img</FileExtension>
</Location>
<TransferDirection>InputOutput</TransferDirection>
</File>

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zaradi posodobitve SW 5.20, ki uniči karte AR in AT bi prosil koga, ki ima na Garminu 12xx naloženo SW verzijo 5.10, če mi lahko pošlje datoteko gupdate.gcd?

Morda kdo ve, če se lahko Garmina 1200 posodobi z Gupdate datoteko za Garmin 13xx?

Že vnaprej hvala za pomoč.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala Popotniku za SW 5.10 za Garmin 12xx.

Če datoteko še kdo rabi jo dobi tu: http://www.garmin.com/software/nuvi12xx_regionfileonly__510.gcd

Postopek je pa sledeč.
To datoteko dodaš v Garmin mapo system in ga ugasneš ter na novo prižgeš.

Če v mapi system datoteka gupdate.gcd že obstoja jo prepišeš s to.

Shranite pa priljubljene točke, ker jih s posodobitvijo izgubite.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Verzija SW 5.2 ti zje-be AR in AT, zakaj ne vem-iz Garmina mi tudi nič ne odpišejo zakaj.

Rešitev je, da se ostane pri verziji 5.10, ki dobro dela.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Mi mamo v firmi 1200-ko, pa je posodobljena na zadnjo verzijo in špila čist v redu. Gor sta samo AR in AT.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Teddy si ziher, da imaš verzijo 5.20?

Pri meni je vse spacano tudi, če izklopim CNE.

Naložiti samo AR in AT še nisem poskusil pa tudi nesmiselno se mi zdi, da bi moral potem vseskozi nositi s seboj kartico s CNE in jo vstavljati takoj, ko bi prišel kam čez mejo.

Lepe praznike Vam vsem želim.