garmin nüvi 30 - qwerty tipkovnica

klepvin

Zelenc'
1. feb 2013
9
0
1
Pozdravljeni, je kakšna možnost, da spremenim abcd tipkovnico na svojem Garmin Nüvi 30 v qwertz?

Se vnaprej zahvaljujem za odgovor!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ko vklopiš nuvija greš pod Nastavitve/Sistem in tu boš našel nastavitev za tipkovnico in nastaviš na abc ali qwertz

Če te nastavitve nimaš pa prenesi Slovensko tipkovnico iz priponke in jo daj v mapo keyboards na nuviju in javi, če imaš sedaj qwertz
Predhodno je potrebno razpakirat rar da dobiš potem sl_SI.kbd

p.s.
Vsi ki ste si prenesli tipkovnico, ki je bila v tem postu v priponki si prenesite tisto, ki je nekaj postov nižje, ker tista sedaj deluje, ta ki je bila v tem postu pa ni omogočila qwertz.

Nazadnje urejeno:

klepvin

Zelenc'
1. feb 2013
9
0
1
Popotnik, hvala za odgovor,vendar garmin Nüvi 30 nima v meniju možnosti nastavitve tipkovnice v način qwertz. Se pa opravičujem za moje nepoznavanje samih programskih nastavitev,pa tudi ne vem iz katere priponke bi naj prenesel slovensko tipkovnico...Sem pa drugače tudi iz Maribora in bi bil kakšnih podrobnejših navodil za nepoznavalce zelo vesel, seveda če je sploh možno zadevo tehnično urediti.Lep pozdrav!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Poglej zgoraj v mojem prejšnjem postu boš videl ikono modre diskete kjer zraven piše 3 (prenosov) klikni na to ikono diskete in ti bo ponudilo za download tipkovnico, ki jo potem daš na nuvija v mapo Keyboards

klepvin

Zelenc'
1. feb 2013
9
0
1
Bom poskusil takoj jutri,ko pridem v službo,garmina imam namreč v službenem avtomobilu.Res hvala za tako hiter odgovor,če pa mi uspe,pa javim, pa vsekakor kakšna pijača tudi mora pasti , tu sem bolj doma...Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ko preneseš na računalnik ne pozabi razpakirat z winrar ali winzip datoteke, ki si jo prenesel.
Ko boš dal na nuvija sl_SI.kbd ti bo napisalo, da ta datoteka že obstaja in če jo želiš zamenjat oziroma prepisat in stisneš DA.
Potem ko boš pa nuvija ponovno zagnal pa bi ti moralo samodejno vklopit qwertz tipkovnico.

klepvin

Zelenc'
1. feb 2013
9
0
1
Pozdravljen,postopek je bil enostaven,uspešno sem prenesel na garmina iz posta razpakirano priloženo datoteko,jo zamenjal z obstoječo, vendar po ponovnem vklopu ponudi zopet samo tipkovnico abcč. Tudi v meniju ni možnosti spremembe v qwert.Garmin je Nüvi 30,z verzijo software 3.10

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Se opravičujem, naredil sem rahlo napako oziroma pozabil nastavit en parameter. (enga sem nastavil, drugega pa pozabil)

Prenesi si to tipkovnico iz priponke, jo razpakiraj in daj na nuvija v mapo keyboards in ti bo sedaj 100% delala qwertz tipkovnica.

p.s.
Sedaj bo privzeto qwertz in, če bo kdo hotel ponovno imeti abcčd bo moral dati nazaj na nuvija originalno kbd.
V meniju pa ne bo možnosti izbiranja, ker tega ta nuvi ne podpira, menjava tipkovnic na tem modelu je mogoča le po tem postopku:

-- z originalno datoteko imate abcčd
-- s to predelano pa qwertz.

Tipkovnica iz priponke izgleda takole:

qwertz.png

Priponke

• 1694777-sl_SInuvi30tipkovnica.rar
    1,8 KB · Ogledi: 392

klepvin

Zelenc'
1. feb 2013
9
0
1
Fantje.kapo dol, polepšali ste mi dan,želena tipkovnica je na garminu.Najlepše se zahvaljujem posebej popotniku za hitro pomoč.Lep pozdrav!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sem tole sterstiral, ampak so črke na 30tko zelo majhne, saj je v osnovi še številčnica zravn, ki je pri abcd tipkovnici ni.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Mislim, da sem našel rešitev kako povečat tipkovnico
smile-1.gif

Zanima me pa tole:

1.) Qwertz tipkovnico uporabljate samo zaradi postavitve črk ?

2.) Qwertz tipkovnico uporabljate zaradi postavitve črk + ker imate pri qwertz še številke?

3.) Rabite črke Ð inÆ?

Če je vaš odgovor 1 potem sem našel rešitev za večje tipke, če je odgovor pod 3 NE pa jo lahko še malo povečamo
wink-1.gif

Vglavnem, prosim vas za odgovor na zgornja 3 vprašanja, da vidim če se lotim projekta ali ne.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V priponki velika qwertz tipkovnica, ki jo je po prenosu potrebno razpakirat in dati na nuvija v mapo keyboards.

Zaželjen kak komentar in kakšna slikica kako sedaj izgleda oziroma, če sploh deluje
smile-1.gif

Tipkovnica iz priponke izgleda takole:

qwertz-vecja.png

Priponke

• 1697374-sl_SInuvi30velikaqwertztipkovnica.zip
    2,1 KB · Ogledi: 273