Garmin nüvi 1300ce

rasin

Pripravnik
21. sep 2009
76
8
8
Ker sem pri garminu čisti začetnik me zanima kako se da videt kaj je naloženo na tega garmina (kakšna kartografija in podobne reči)Obenem me zanima če se na tega garmina da naložit adria route 3.0,ter kje bi se dalo dobit kje kaka bolj obširna navodila kajti jaz sem dobil le navodila za hiter začetek (polni 4 listi )Najbolj me bega ta CE.Mogoče se bodo ta vprašanja zdela komu čudna vendar sem res čisto frišen pri teh rečeh.
Hvala že vnaprej za bilo kako informacijo ali pomoč

I

Izbrisan uporabnik #488

Nasvet: vzemi ga v roke
smile-1.gif
in malo preglej menije, nakar se loti branja vodičev na alterju, ki ti bodo v veliko pomoč in informacije.

To je dobronamerno.

rasin

Pripravnik
21. sep 2009
76
8
8
hvala za hiter odgovor.Saj vem da je dobronamerno samo a mi lahko poveš kje najt kake vodiče,ker sem res čisto frišen tako pri garminu kot tle na forumu

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
http://www8.garmin.com/manuals/nuvi1300_SLnavodilazahiterzacetek.pdf

Na zgornjem linku imaš slovenska navodila.

Greš pod orodja karte,vizitka in boš videl katere karte so naložene.Nimaš kaj za uničit če preglejuješ menije.Ko boš pa napravo prvič priklopil na računalnik in če ne uporabljaš total commanderja označi pod možnosti mape naj ti prikaže skrite sistemske datoteke in skrite datoteke in mape in nato naredi kompleten backup naprave,preden boš začel kaj druga delat po napravi.
Brez backupa boš slej ko prej prosil na forumu,če ti kdo lahko pošlje kako datoteko,ki si jo nehote izbrisal.
Moja osebna navodila:

1.) Vzameš navodila in jih dobro preštudiraš.
2.) Vklopiš nuvija in ga pregledaš kaj je vse gor.
3.) Pri prvem priklopu narediš prvo varnostno kopijo in šele nato začneš raziskovat mape in vsebino internega pomnilnika.
4.) Če narediš po vseh treh korakih te ne bo bolela glava da si kaj izgubil iz nuvija
smile-1.gif

Lp

rasin

Pripravnik
21. sep 2009
76
8
8
evo sem prebral navodila in prečekiral cel garmin.Izvedel sem sledeče:
karta:CN europe NT 2010.10
software: verzija 3.90
pa me sedaj zanima če obstaja novejša verzija softwera in pa karte.
Danes sem se peljal v pomurje samo zaradi preizkušanja aparata.Šel sem k dvema frendoma iz pomurja in glej ga zlomka naslov enega od njiju sploh ni bilo se pravi obstajal je naslov oziroma hišna številka za eno cifro višja in za 3 nižja.Sicer res da je vasica majhna (60 številk) ampak vseeno da ne obstaja določen naslov se mi pa zdi malce nenavadno.Potem se peljem od tega frenda do drugega.Ta naslov je obstajal vendar je zopet drug problem.Garmin mi je pokazal da sem prispel na cilj celih 350 metrov prej.Tak da če nebi vedel kje je doma bi komot odšel k drugi hiši.Nevem ali so krive karte ali sama naprava.Sicer sem enkrat imel izposojen garmin od frenda in ta njegov me je popeljal točno do oba naslova dočim ta moj ni niti približno natančen.
Prosil bi za vaše mnenje kaj naj storim.Naj posodobim kartografijo(seveda če obstaja posodobitev) ali naj pobrišem to karto in naložim adria route 3.0
Hvala za vse odgovore in pomoč že vnaprej

Nazadnje urejeno:

rasin

Pripravnik
21. sep 2009
76
8
8
hvala za odgovor.zdaj pa mam samo še eno vprašanje.Ali je možno zraven obstoječe karte dodat še adria route.Imam namreč samo interni oziroma notranji spomin in nimam še sd kartice.Prostega pa je še samo 580 mb spomina.In če se da kako to naredit oziroma kam kopirat adria rout img datoteko.

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Pa SD kartico kupi 4Gb ker na 2Gb ne boš spravil nove karte.SD kartica je lahko micro sdhc ne sme pa na njej pisat ultra.Potem ko boš mel SD kartico pa na njej ustvari novo mapo,ki jo poimenuješ Map in v njo daš karte.Poimenuješ jih lahko po želji CN 2011.10.img itd ne rabiš jih več poimenovat gmapsupp.img.

Lp

rasin

Pripravnik
21. sep 2009
76
8
8
samo še eno vprašanje a se da vnest črko zraven hišne številke naprimer 31k.če ja kako se to naredi

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Zaradi tega je lahko najdenih tudi več izpisov istega ga naslova.

LP