Garmin navigacija za bus ali tovornjak

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Lep pozdrav
Nekaj me zanima kolega ima tovornjake in buse in ima namen kupiti garmin navigacijo, ali imajo ti novi nuviji izbiro v sami navigaciji kot prevozno sredstvo izbrati tovornjak kot ima nuvi 350, ker sem gledal mojega nuvi 200 tega nima ali to vpliva na potek navigiranja oz. vožnjo s prevoznim sredstvom ali je to samo farsa!! prosim za odgovor!!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
V praksi nimam izkušenj, vendar samo sklepam.

verjetno če ima Garmin možnost izbire prevoznega sredstva, potem pri izbiri tovornjaka verjetno upošteva pri izračunu poti, tiste poti, ki jih tovornjak lahko prevozi?

LP

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
men kot sem gledal oba aparata je dalo isto pot kot osebnim avtom kot tovornjakom.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Izračuna če ima tako kot je že napisal Gox za vsako prevozno sredstvo različno pot, če le obstaja možnost - razliko vidiš lahko že pri načrtovanju poti v Mapsourcu.

LP

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Nuviji imajo samo avto/kolo/pešec in nič drugega, pa tudi če bi imeli bi bilo brez veze, saj je veliko odvisno od kategorizacije cest, kakšna pa je le ta pri nas, pa itak vemo. XT na dlančnikih ima več možnosti a kot sem že napisal, blažev žegen.

Idealno bi bilo, da bi bila kategorizacija tudi za višine nadvozov, širine cest itd., tako je pa bolj pripomoček za prevoz od točke A do B, da se človek ne izgubi.

Z določenimi nastavitvami, predogledom poti v Map sourcu in blokado področij po katerih ne želi peljati se da malce optimizirati vse skupaj.

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Ali se mogoče že dobi kakšna navigacija oz. karta za Evropo, ki bi bila primerna za tovornjak?

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
V seriji 3xx in 6xx si lahko nastavljal vrsto vozila.
Med drugimi tudi tovornjak, reševalci itd.

Imaš popolnoma prav, ampak.
poglej zdaj naslednji scenarij
Tovarnjakar kupi NUVI 660. V trgovini mu nihče ne pojasni kaj točno pomeni tista nastavitev TOVARNJAK, in on misli da ga bo ta nastavitev varno peljala stran od nižjih mostov (kar NI RES). POtem se on zaleti v nizek most ali tunel. Ko pride policija, voznik se izgovarja na navigacijo.
Zaradi teh zadev GARMIN nima več dolačanja vrste vozila TOVARNJAK; AVTOBUS.

Še nakaj povezav:

http://seattlepi.nwsource.com/local/359497_bus18.html

http://www.thebostonchannel.com/news/15759036/detail.html

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Bravo, lepo napisano. Ampak, sigurno kamijonarji težko to razumejo
smile-1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Jaz v tovornjaku uporabljam Nuvi 310, nastavitev pa imam na prevozno redstvo tovornjak. Navigacijo uporabljam samo v Sloveniji, zelo redko recimo do Trsta. Problem pri teh nastavitvah je v tem, da Garmin tovornjak enostavno jemlje kot vlačilec in ne moreš določiti teže, višine, osne obremenitve... Recimo, ko želim iti v Ilirsko Bistrico, me pelje kar nekje okol, ker je na cesti Postojna - Ilirska Bistrica prepovedan promet za vlačilce. Tudi iz Sežane v Dutovlje, te Garmin vodi po daljši poti, saj je po najbližji omejitev osne obremenitve 8 ton. Skratka, če malo poznaš ceste in Garmina uporabljaš samo za to, da v nekem kraju najdeš določeno stavbo je vsekakor uporaben. Drugače pa narediš lahko kar nekaj kilometrov več.

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Sem bil s kolegom na vožnji in ima na prenosniku naložen ta program in karte. Ima naložene 4 (štiri) različne navigacije in od takrat ko je dobil PC Navigator, uporablja samo njega.

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Garmin bo to funkcijo uvedel nazaj ko bodo karte imele te informacije vključene. To sedaj deluje v ameriki za evropo pa ni podatka kdaj naj bi to naredili.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Mogoče kdo že kaj več ve se lahko da na navadno navigacijo kak dodatek za bus, tovornjak?

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Je kakšna cenejša alternativa temu modulu oz. kaj je razlika tega in cenejših naprav? Je samo software ?