Garmin in njegova zanesljivost?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Dosedaj nisem nevem kolikokrat uporabljal Garmina, sam morem rečt, da takrat, ko sem ga rabil ni po večini ni delal. Iz glave trenutno se mi zdi, da sem lani potreboval 6x. Od tega enkrat uspešno.
No nazadnje me je razjezil, ko sem šel v Bovec čez Predel. Ker nisem vajen tistih krajev še, sem se zanesel na Garnina. To, da sem se vozil 20 nim, preden mi je potegnilo, da se vozim proti Udinam, ni treba povdarjat.
OK to da kaj zajebeš ni problem. Sam da ne najdem kakega naslov, potem, pred hišo, pa na karti napiše ta naslov, ne pa pogreje
jezen.gif
.
No mal sem se mogu spuhat. Vglavnem,imam v avtu enih par kart Slovenije in njene okolice, pa še kar dolgo časa ne boso šle ven.
Drek pa tehnologija.
Garmin je na N95
wink-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Garmin je mišlen kot pripomoček in ne kot nadomestek zemljevidom. Katere karte si imel vklopljene takrat si imel posodobljene karte. Iskanje določenih ulic je včasih lahko malo zakomplicirano ker moraš točno vedeti kraj in vse podatke.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
zmaga.gif

Imam že precej let Garmina v avtomobilu in sem še vedno prišel na željeni cilj. Do samega mesta menda znaš priti,
ko pa je treba najti ulico in hišno številko, tam pa si s tvojimi kartami lahko obrišeš zadnjo plat. Če pa nav. napravo
uporabljaš kot avtopilot potem pa sebi pripiši, da te ganja po prašnih poteh itd.
rolleyes-1.gif

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Kr se mene tiče me je do sedaj vsakič uspešno pripeljal do cilja + ali - 40 metrov. Problem nastane, ko ponudi 6x isti naslov tu mi določene zadeve še niso jasne.
Kjer poznaš kraj je tako vseeno prideš tja pa te pelje do ulice-št. kjer ne poznaš pa tudi kr dobro zadane. Nisem pa še preiskušal na kakih čudnih poteh. Zna bit pametno v določenih primerih deaktivirat funkcijo makedamske ceste...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Se strinjam s predhodnikoma, nobena navigacijska naprava ne razmislja namesto cloveka, mene vsak dan resi iskanja strank, ni mi treba na vsaki avdobusni postaji pocakat in sprasevati ljudi, kje je to in kje je ono, kje se pride sem in tja, prihranim vsak dan vsaj 1-2 uri izgubljenih zivcev, itd. Garmin + jaz je dobra kombinacija, Garmin brez mene je pa neuporaben.

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Ja se povsem strinjam najhuje mi jo bilo, ko si 1 km do cilja pa sprašuješ pa noben k...c ne pozna človeka kerega iščeš grrrr

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Jaz imam nekaj dobrih izkušenj (si ga ne lastim) in eno slabo: pičili smo nekam na Hrvaško, bogu za leđima, v smeri Plitvičkih jezer. Malo ven iz LJ se mi je utrnila ideja, da mogoče ne bi delal ovinka čez Zagreb, ampak pociljal Vinico (zadel sem pa Metliko
wink-1.gif
). Čez mejo pa je itak takoj AC, nam jo bo že Garmin pomagal najti...

... jo je koorac pomagal. Po pol ure smo ga ugasnili in vzeli v roke kmečko pamet in zemljevid. Nüvi nas je pošiljal "čez 50m zavijte levo", na levi pa sama gmajna, ceste seveda daleč naokoli nobene... V njegov zagovor lahko povem, da se je kasneje "našel". Žal šele takrat, ko smo že skoraj plačevali cestnino.

B.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ko si "bogu za ledzima", ko nimas niti blage veze kje si in kam moras iti, obstaja se ena resitev. Vnesi relacijo, kam hoces priti in ko ti izrise pot, poglej preko pticje prespektive in preprosto s prstom pomikaj po karti in vidis, kje te pelje in ce si zadovoljen z narisano relacijo, potem ga upostevaj.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Hja, potem pa tak povej, da uporabljas Garmin XT ! Navigiranje na Garmin konzolah in navigiranje na napravah, ki podpirajo Garmin XT je pa velik razlika. Sicer bi moralo vse enako delat, ampak dve leti ze uporabljam konzolo, ki dela bp, nekaj mesecev pa imam na nokii garmin XT in kot sem ze v eni temi povedal, ce bi kupil XT in bi ga uporabljal vsak dan, bi ga nesel nazaj.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Samo enkrat me je Garmin (Nuvi 760) tako pošiljal kr brez veze v levo v 1m snega in bankino ...

Napaka ni bila Garminova temveč moja ...

Imel sem vklopljeno NERUTABILNO karto AdriaTopo in pa Pešec varjanto ...

Drugače pa me je vedno spravil tja kamor sem želel ...

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Samo je res razlika med original Garmin napravo in Garmin mobile Xt.
Sem imel prej Garmin 250W, je delal tekoče kot singerica, zdej pa imam Xt na Htcju Touch Hdju in so pri osveževanju pozicije pravi diapozitivi proti 250W, pa še zaostaja pozicija na telefonu za dejansko pozicijo, cel čas mi sledi kot kakšen pes, šele ko se ustavim me dohiti, je zgleda bolj optimiziran za pešče ki ne gredo tako hitro kot avto.
grin1.gif

Ima pa Xt res več raznih nastavitev in možnosti, kot jih je imal 250W, med drugim tudi garmin online, uporablja kdo to zadevo ali je uporaba brezplačna in sploh mogoča pri nas?

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Telefon je narejen za telefoniranje in funkcije komuniciranja tako da navigacija ni na prvem mestu. Nuvi je narejen samo za navigacijo tako da je razumljivo da to deluje bolje.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zato je pa dobro, da se pove, na kaksni "konzoli" je garmin nezanesljiv, kot pise v naslovu, tako lazje resimo problem.
zmaga.gif

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Ja jasno se povsem strinjam je dobro vedet pri čem smo. Za katerokoli napravo gre je fajn vedet, da se uporabnk.i temu prilagajamo.