andyy: Dajte povedat kako dobro je pokrita slovenija v primerjavi z AR 1.8?? Ali so vsi naslovi not, boljša kategorizacija itd? Kje bi se našli ti podatki, nimam pojma. Gotovo bi morali kje biti, če pa je že v novih nuvijih.
Moja izkušnja je ta, da s to karto Slovenija ni niti boljše niti slabše pokrita kot AR 1.8. Prvič je ta karta stara najmanj dve leti (ni novih mostov, krožišč, ulic itd). AR 1.8 ima vrisane letošnje mostove in krožišča. Mogoče edina prednost pred AR 1.8 je ta, da so hišne številke katere pač najdeš, točne (polovico pa jih manjka).
Dobro, pa rečeš hišne številke 9 ni pa izbereš pač 8, saj je to nekje zraven. Res pripelješ se točno na dvorišče številka 8. Ampak čaka te presenečenje, številka 9 je res 100m vstran, vendar je vmes potok. In tako se tvoja pot podaljša za dobre 3km.
Glede hitrosti zaradi velikosti karte sicer ni nobenih težav na HP RX5940. Pri iskanju ulice se res vedno za dve sekundi ustavi pri tretji črki, pol pa kar hirto steče naprej. Sama navigacija pa je tekoča in nič ne zaostaja, preračunavanje pa je zelo hitro, že po kakšnih 50m.
Kaj naj rečem, za servisno službo niti ena niti druga ni preveč uporabna. Potrebno je pač kombinirati.
V večjih krajih kjer so ulice pokrite 42% z TomTomom, MioMap,Igo. Zunaj po vaseh pa Garmin City Navigator Europe NT 2008 ali pa AR 1.8 ali pa Navigon,Maporama, ki imajo enake karte, kot je ta (že napisano v prvem prispevku).
To je seveda moje osebno mnenje in ne mislim polemizirati o tem. Z nobeno varianto nisem preveč zadovoljen. Zato pa čakam na vsako novo karto, da jo čimprej sprobam.
Razumem pa tiste, ki si prvič privoščijo katerokoli navigacijo in so navdušeni nad delovanjem, a kaj ko ta vzhičenost hitro mine, ko preideš na ono staro, kot sem že napisal "čitaj kartu i seljaka pitaj"!.