Ne morem ti podati primera kar tako, ker ne uporabljam (delam) rut iz PC-ja. Pokažem ti edino tako, de se vsedeva v karjolo, pa te zapeljem malo na okoli.
Lahko ti pa povem tako. Nekje na dolenjskem imam parcelo. CN jo ne najde niti pod razno, čeprav je pot vrisana celo v Atlasu Slovenije. Adria - jo pozna.
Drug primer: Do staršev naprimer, CN vse do zadnje verzije 2015.20 ni našel ceste, kljub temu, da je obstajala že času Marije Terezije. In ja, vrisana celo v Atlasu Slovenije, iz pred skorajda 30 let.
Tretji primer: Lansko leto sem se "vrtel" po krasu, okrog Hrastovlj, Črnotič, Prešnice, .... itd. Adria route je uspešno reševala situacijo. CN je pogrnila že tam pri Črnem kalu, ko sem zavil iz glavne ceste.
Je pa res. Če ne poznaš lokalnih cest, in slepo zaupaš navigaciji, te na koncu nekako le pripelje do cilja. In jasno, si vesel in zadovoljen. Jeziti te prične šele, ko spoznaš kraje in lokalne poti, ter vidiš, kako si šel "okoli riti v važert". In potem se vprašaš, kolikokrat si v veri zaupanja nabil čisto nepotrebne kilometre.
Res je pa tudi. Pred parimi leti sem bil na Hrvaškem, v Karlovcu. Približno poznal pot, pa se vseeno bolj zanesel na Adrio. Tako še nikoli nisem zabluzil. Nazadnje sem pristal na dvorišču neke firme, kjer me je ustavila železna ograja, adria pa je še kar trdila, da je to regionalka proti morju.