Garmin ASTRO 320

SergejHR

Zelenc'
3. apr 2012
10
0
1
Zdravo,
na ASTRO 320 sem uspešno naložil SLO TOPO, kot tudi adria route. zadeva deluje, vendar obstajajo tudi kakšne bolj podrobne karte divjine, kar avanturistu prav pride. so pa te karte, ki jih lahko naložiš v kmz formatu, in jih za slovenijo nekako ni. morda kakšne ideje, kaj bi še šlo na to napravo? hvala

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
skenirane specialke ( rastrske karte)....kako se to dela naj pa kak drug razloži (sam tega še nisem delal)

I

Izbrisan uporabnik #488

Narediš si lahko lastne zemljevide kot si že ugotovil iz specialk, google eartha itd.

Se mi pa zdi da v Sloveniji neke hude divjine ni, da je obstoječi komercialni zemljevidi ne bi pokrivali.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Če ne pa atlas slovenije s sabo vzameš
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi to je opcija, kot pravim pa si lahko narediš lastne zemljevide povsem sam.

O tem smo že pisali na forumu, lahko pa tu vprašaš, imajo ziher že kakšne kompilacije.

http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?f=12&t=95765

Če boš pa kaj izvedel pa je zaželjeno, da to deliš tudi z nami, ker vsake toliko časa pride kdo in postavi enako vprašanje kot ti.

SergejHR

Zelenc'
3. apr 2012
10
0
1
Zdravo,
javljam, da mi ne bo nič uspelo, so postopki preveč neugodni
smile-1.gif

Hvala za dano pomoč.
LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa kakšne karte bi ti sploh mel, daj se malo izjasni
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Vprašaj na MTB forumu, tam imajo te karte ziher že pokalibrirane in ready for use.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi na alterju smo to že opisali nekoč.

Večina novih topo kart ima rasterske zemljevide že noter, tak da to pride mogoče prav, če greš v res kakšne odročne kraje, kjer ni nobene civilizacije in jih ne pokriva noben elektronski zemljevid.

Potem skeniraš ali nabaviš satelitske posnetke ter uvoziš v napravo.

Za našo Slovenijo pa to nima nobenega smisla, le šminka na napravi, ki nato še bolj kuri baterijo, da izriše "ozadja".

SergejHR

Zelenc'
3. apr 2012
10
0
1
hvala za nasvete, to je bil jako uporaben link z navodili. sedaj sem lastnika naprave potolažil z namestitvijo čist zadnje topo, ko spet pride mimo, bom oborožen z znanjem, razen če se ne izgubi v odročnih krajih
smile-1.gif