Garmin 265WT white screen problem.

Loonatic

Zelenc'
16. sep 2011
6
0
1
Lep pozdrav !

Imam en problem in sicer na SD kartico sem si naložu Garmin_City_Navigator_Europe_2012.20NT, takoj ko sem pržgal Garmina se je na ekranu pokazala ozka črna črta. Na točko kjer se pokaže Garminov logo, je cela naprava zmrznla. Celoten ekran je potem počasi začev bledet. Zdaj je display čist bel. Celotna naprava pa se sploh ne odziva
frown-1.gif

A ma kdo kakšno idejo kako bi zadevo rešu. ?

Hvala!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Naredi še enkrat master reset in potem si prenesi najnovejši webupdater.
Potem pa še enkrat posodobi nuvija.
Pisalo ti bo če še enkrat hočeš namestiti nadgradnjo in stisni DA,pa javi,če bo potem delovalo normalno.

Loonatic

Zelenc'
16. sep 2011
6
0
1
evo mi je nekak ratal...

Nism mogu nardit master reseta, zato sem ga pustil, da se je baterija izpraznila. Zjutraj priklopim polnilec..DELA !
smile-1.gif

Z webupdaterjem sem posodobu firmware ampak še vedno imam naloženo staro karto, katera me namesto skozi šentviški predor pelje po koruzi :S Če dam nazj kartico se bojim da bo spet isto...
A sploh podpera SDHC kartico ? A pa morm jest tastaro mapo zbrisat iz naprave če hočem, da mi bere iz kartice ?
Hvala
smile-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Meni se je enako dogajalo na enem starejšem nuviju 255W.
Vendar pa samo takrat, ko sem vstavil sd kartico pri vklopljeni napravi, ko sem ga trikrat resetiral, ta starejši model je imel pod nalepko reset gumb, sem menjal kartico samo pri ugasnjeni napravi in se to ni več dogajalo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če imaš na samem nuviju stari CN ga moraš izbrisat preden daš na SD kartico novega.
Dve verziji CN delajo težave in verjetno ti zato naredi beli zaslon.
Tako da stari CN iz naprave izbriši in izklopi nuvija.
Ko je izklopljen vstavi SD kartico in zaženi nuvija in probaj če bo delovalo tako kot mora,sem skoraj 100% da ti bo delalo
wink-1.gif

Loonatic

Zelenc'
16. sep 2011
6
0
1
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Meni se je enako dogajalo na enem starejšem nuviju 255W.
Vendar pa samo takrat, ko sem vstavil sd kartico pri vklopljeni napravi, ko sem ga trikrat resetiral, ta starejši model je imel pod nalepko reset gumb, sem menjal kartico samo pri ugasnjeni napravi in se to ni več dogajalo.

Bom probu tud jest samo takrat zamenjat. Problem pa nastane, če spet zmrzne. pol morm spet čakat da se baterija sprazne, ker tale verzija nuvija nima reset gumba
frown-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
To mi ni delalo problemov.
Problem se pojavi, ko imaš na kartici popolnoma enak CN kot v napravi takrat se nuvi, takoj po nalaganju zemljevidov samo ugasne, podobno kot bi izklopil baterijo.
Enkrat pomotoma vstavil napačno kartico.

Loonatic

Zelenc'
16. sep 2011
6
0
1
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če ti zašteka,lahko probaš držat 10 sekund gumb za vklop (soft reset)
Nič se ne zgodi...Samo enkrat mi je uspelo da sem držal spodnji desni kot ekrana potem pa držal gumb za vklop nekaj sekund. Zdej mi pa še to ne uspe več.

Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
To mi ni delalo problemov.
Problem se pojavi, ko imaš na kartici popolnoma enak CN kot v napravi takrat se nuvi, takoj po nalaganju zemljevidov samo ugasne, podobno kot bi izklopil baterijo.
Enkrat pomotoma vstavil napačno kartico.
...torej če zbrišem karto katera je bla originalno naložena in pustim samo tisto na kartici bi mogla zadeva delat ?

Loonatic

Zelenc'
16. sep 2011
6
0
1
aha gud to know
smile-1.gif
tenks !
bom probu pa sporočim rezultat. Se pravi na nuviju samo zbrišem image "gmapprom" pa je to to, ali je treba še kaj pobrisat ?

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik Loonatic pravi:
aha gud to know
smile-1.gif
tenks !
bom probu pa sporočim rezultat. Se pravi na nuviju samo zbrišem image "gmapprom" pa je to to, ali je treba še kaj pobrisat ?

IN KJE JE REZULTAT.
sprasujem se.gif
Zaradi delitve iskušenj z drugimi uporabniki bi bilo lepo, če bi sporočil rezultat. To si tudi obljubil. Mar ne!

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Pozdravljeni!

Bom porabil kar tole temo, ker je verjetno škoda odpirati novo.
Frendica me je prosila za nadgradnjo kart na 265W.
Naložil sem CNEU2012.20 in AR 3.30 s pomočjo Mapsource v notranji spomin naprave. Osnovni zemljevid (Vizitka -->Osnovni zemljevid) je WW Autoroute DEM Basemap NR 3.00
.
V nastavitvah kart sem potem obkljukal samo AR. Pred vsem tem sem seveda updejtal napravo s pomočjo Webupdaterja na 7.50 iz 5.10.

Problem je v tem, da so sedaj izginili šumniki. Namesto da bi napisal Računam pri izračunu poti napise Ra(kvaka)unam.

Kaj mi je storiti? Hvala za pomoč.

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Ta "problem" je bil že prej pred nadgradnjo, se pač nisi zavzel.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Žal ne,na vseh nuvijih je isto sranje.
Že dobro leto jim pošiljam po 5 mailov na mesec,da naj odpravijo to napaki pa ni efekta.
Sem probaval že sam to spremenit pa mi nikakor ne uspe najti,kje imajo to zapisano.
Ko dobim nuvija nazaj bom spet malo probal preiskat,kje je to skrito in če mi uspe bom prilepil na forum
wink-1.gif

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Problem je v datoteki fw_all.bin. Napaka je samo pri malem č. V datoteki je č zapisan z dvema hex vrednostima:
pravilno: C4 8D (ASCII = ī) ali nepravilno C3 A8 (ASCII = è).
Zanimivo, da se ta napaka pojavlja samo v slovenskem tekstu. Kolikor sem jaz preveril, je ni v hrvaščini ali srbščini (vsaj jaz je nisem našel).
Napako se lahko popravi v trenutni datoteki fw_all.bin s HEX urejevalnikom. Sam sem to napravil za nuvi 465T. Problem je edino v tem, da je potrebno vajo ponoviti pri naslednjem updejtu softvera.

Podobne teme