Garmin 1490T

Rik

Zelenc'
14. mar 2010
5
0
1
Zaradi uporabe v naprej pripravljenih "načrtovanih poti", ki si jih pripravim v MapSourcu sem se odločil zamenjati Garmina 255WT za Garmina 1490T. Sem pa že pri prvem prenosu "načrtovanih poti" naletel na težavo, saj le teh ni preneslo v Garmina, čeprav javi, da so bili podatki uspešno poslani. Ker sem ga dobil samo na test in ga lahko vrnem, če ne bo delovalo kot treba, me zanima ali kdo to uporablja in kako. Na samem Garminu sem si "načrtovano pot" z lahkoto vnesel in tudi deluje. Vendar mi je pomemben prenos iz PC-ja v Garmina. Ker kaj dosti ne smem "čarati" po njem me zanima ali lahko med drugim povzročajo težave tudi same verzije mam. V MapSource imam namreč mape City Navigator Europe NT 2009 in City Navigator Europe NT 2020.30, v samem Garminu pa je še originalna mapa City Navigator Europe NT 2010.10. Verzija MapSourca pa je 6.15.11. Gre mogoče samo za konflikt med verzijami map ali softwera? Hvala za odgovore....

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim da model 1490 ne podpira uvoza rute... isto kot model 255

Rik

Zelenc'
14. mar 2010
5
0
1
Zanimivo. Glede na to, da si "stari maček" na tem forumu, mi lahko poveš kaj pomeni pri specifikacijah sledeče:
"št. načrtovanih poti / št. točk na poti 10"
Sposodil sem si ga zato, ker sem mislil, da to pomeni 10 rut, motilo pa me je to, da je tako nedorečeno napisano, da sem si predstavljal kot, da ima lahko vsaka ruta samo 10 točk. Kar pa je zame popolnoma neuporabno.
Ravno zaradi uvoza rute sem klical na Garmin in vprašal, kaj naj nabavim. No predlagan je bil tale model. Seveda pa je ta opis še pri nekaterih drugih, vendar so rekli, da samo ta model to podpira. Torej bo šel nazaj. Je pa zanimivo, da sem že pred leti uporabljal rute in to brez problemov na dlančniku. Torej se sam softwer razlikuje in je ena verzija za Garmine kot fiksne enote in spet druga za dlančnike in telefone.

I

Izbrisan uporabnik #488

Morda sem se tudi zmotil. Če ti je uvozilo ruto jo najdeš med "moji podatki" , ker se pot prebere iz datoteke, šele nato jo pa vidiš med rutami. Če je tam ni, potem ne podpira.

Rik

Zelenc'
14. mar 2010
5
0
1
Zmaga! Točno tam so bile. V "moji podatki" samo izbereš "uvozi načrtovane poti" in jih imaš že na razpolago. Omejitev iz specifikacij je točna. Podpira 10 različnih rut. Imam pa v posameznih rutah tudi po 14 točk in je vse lepo uvozilo, tako da za število točk v posamezni ruti verjetno ni omejitev.
Sedaj pa še samo preverim kako je s prepisovanjem rut. Jih bo prepisalo avtomatsko ali jih bo potrebno pred uvozom novih ročno pobrisati.
In nato zadnja faza: prodaja 255WT.
Hvala za hitro in dobro pomoč.