Garažna vrata s prehodom?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Torej, od tehle sem dobil predračune; sledijo si od najdražjega do najcenejšega:

-Matjaž (Hormann),
-MKL,
-Zgonec,
-Kemont,
-Daljinček.

Med prvim in zadnjim je 25% razlike v ceni, s tem da so pri Daljinčku vračunana še okna za 90€.

Vem da so Hormannova najboljša ampak za ena vrata dat skoraj 1900€ je tudi malo huda.

Ima kdo izkušnje s katerim od naštetih?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Od hormana imamo v službi - dvižne s prehodom (vrata v vratih)...pa mislimd aje zadeva kar na nivoju (če maš željo lahko prideš pogledat kako zgleda stvar v živo).

Imamo pa tudi doma Hormanova garažna vrata...pa delajo tako...da ne opaziš da so (torej brezhibno).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Madona, zdajle klical dva lokalna majstra.

Čez dva jurja hočta imet.

Eden je ravno včeraj izdelal prvo ponudbo za taka vrata, drugi jih pa vgrajuje slabo leto.
hysterical-1.gif

Citat:
Od hormana imamo v službi - dvižne s prehodom (vrata v vratih)...pa mislimd aje zadeva kar na nivoju (če maš željo lahko prideš pogledat kako zgleda stvar v živo).

Škoda da nisem prej vprašal na forumu-sem bolj poredko v Lj.
uf-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
a si dobil predracun od Von-a?
Ker leto in pol nazaj, ko sem jaz rabil vrata sem pri njih dobil za 40% ceneje 42mm vrata kot pri ostalih (zbral sem 10 ponudb), ki so ponujali 35mm debeline.
Me zanima če imajo še vedno nizko ceno...

darwin

Majstr
17. avg 2007
593
370
63
Imam izkušnje s Hörman, Kosec in Normstahl, pa se mi zdi, da med njimi ni kakšne bistvene razlike.

Svetujem ti, da pogledaš še za Normstahl-ovimi, saj se mi zdijo precej ugodna, pa tudi pogajati se da, po mojem še največ.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Da priporočam soseda. Ključavničarstvo Deržič ( Veliki Obrež) ima tudi Hormanna. Cenovnega razreda ne vem. Nam je pa delal v službi kompletno novo halo. Ni slabo... Mogoče velja vprašati.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
V gasilskem imamo dvoja horman z osebnim prehodom brez oken. Po začetnih težavah s kodami (možno odpiranje preko kode na zunanji strani) in ključi sedaj delajo bolj ali manj bp. Enkrat jih je bilo treba "nastavit" ker so tik pred zaprtjem ponovno odprla (najbrž je bilo kaj narobe s tisto tačko ki da signal da so vrata zaprta)
Cena je bila velika ampak so tudi vrata nekoliko večja.
Pejt na sejem Dom pa boš videl. Sigurno jih bo vsaj 5 prodajalo vrata, tako da...

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
včeraj bil na sejmu dom in mi je prodajalec rekel, da takšne vrata stanejo skoraj še enkrat toliko kot vrata brez prehoda. Mislim da je rekel nekje 1800-1900€

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Saj jaz sem tudi gledal Hoermannova, vrata so res dobro narejena, sam imam doma dvoje od slodorsa (brez prehoda) a jih ne priporočam glih nikomur ker so zelo neresni.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Mi imamo eno leto MKL. Čakali smo jih 3 tedne. Prišel majster, vse premeril, čez 3 tedne prišla 2 majstra in v 4ih urah zmontirala, vzela 1000€ in odšla.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Mi imamo eno leto MKL. Čakali smo jih 3 tedne. Prišel majster, vse premeril, čez 3 tedne prišla 2 majstra in v 4ih urah zmontirala, vzela 1000€ in odšla.

Pa znas kej vec povedat kaksna so vrata glede na ostala,mas kaksne slikce motorja in vrat,vodil?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Evo, v petek so mi jih namontirali:

oO4X2ZPFwUzx0TR9.v.jpg

Hotel sem jih z okenci, ampak nisem mogel it iz službe ko je prišel merilec in se krvoses ni prav dogovoril.
10.gif

Pa motor nekaj brni (v standbyu). Monter je rekel da se sliši transformator in ko je nekaj pritiskal na plastiko je utihnilo, sam nisem imel še časa preučit zadeve. Pa da so jih že menjavali. Jebat ga, bodo pa hodili 120km daleč popravljat.

c7Hy3e5tIrOdnLbg.v.jpg

Preklada je dokaj nizka in so morali malo odštemati rob kjer gredo mimo prehodna vrata.

Pogled od znotraj:

23bVIeSfsOO9Tgw9.v.jpg

Pa še od zunaj:

Y5skJip_WdFsFIUT.v.jpg

Sicer bom tisti rob pobrusil s fleksarco ampak mi ni ravno jasno kako bo to izgledalo.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Jaz imam tudi motor firme NICE ampak mislim da starejšo generacijo, nimam popolnoma nobenih problemov. Daljinec vleče zelo daleč. Nice dela tudi druge vrste pogonov, tudi industrijske zadeve, kolikor slišim nima z njimi noben problemov.