Garažna vrata prag - detajl

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.033
11.154
113
Kako izolriat oziroma zakljucit estrih. Garaza sicer ne bo ogrevana,ampak bom pa izoliral Zdaj je betonsak plata. Seldi izotekt. potem pa je ideja 6 cm stirodur in 6 do 7 cm betona - estriha.

Kako naredit prag pri drsnih vratih? kako zaklucit podzidat vrat in kam naslonit betonski estrih. Obstaja kakšna karakteristična skica tega detajla. vidim da je vincent to nekak reševal, ampak ne znam razbrat detajla.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Med estrihom in zunanjim betonom pusti 1 cm vrzel. To zapuprenaj po globini, da prekineš toplotni most. Vrh tega cm.ja zasilikoniraš. Idelano je, da je ta stična točka tik nad garažnimi vrati da se je ne vidi.

Neke hude izolacije tu ne moreš izvesti, vzameš v zakup uhajanje toplote. Bistveno je da prekineš toplotni most.

(zunanji del - na tleh - je pri meni nad temeljem...na tega sem sam dal najprej HI, nato par cm stirodruja, ter čez beton, da sem prišel v linijo z notranjimi ploščicami (torej sem ta del zabetoniral po tem, o so bile v (Bivši) garaži že položene ploščice.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kje si skico še našel ne vem, ampak ok. Po nekaj letih uporabe se mi zadeva obnese. Kot sem že na onem forumu pisal se zaradi nekaj cm toplotnega mosta preko profila niti ne sekiram, ker tudi garaža ni ogrevana. Se mi pa zadeva obnese - ne kondenzira, ne zmrzuje in ne poka.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Zaenkrat bp. Dal sem pa RF debeline 5mm pokonci, spodaj je na betonu, vmes vijačen v estrih, od strani ga pa dodatno podpira zunanji beton in obloga.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.033
11.154
113
Ja, bom nekako tako naredil...rego bom pustil, malo še brainstormam, kako bi jo lepo naredil, mogoče celo tašno diletacijo naredim kot so na AC viaduktih, sevedav mikro verziji :D
evil.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
a znanost je samo ta rf trak? Torej da naredis delitacijo in to je to. Kater material je to, ce je zelezo a ni to most?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.033
11.154
113
Jeklen trak men ne diši najbolje, potem je bolj eče kar pustim, vmes pa dam recimo pvc da je pač prekinjeno zaradi dihanja.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
das 2 jeklena trakova L oblike nasredini luft(da prekines most) nevem 5mm vmes pa neko maso, katran ali kaj ti jest vem

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Odvisno kaj sploh želiš. Moja izvedba je takšna, ker imam namenoma rob, vrata so pa na zunanji strani (rob je zaradi morebitne vode) in je nekaj bilo treba narediti; rob ploščic bi bil preveč občutljiv. Pri večini je tako, da je zadeva ravna - v takem primeru komot narediš dilatacijo pod vrati in na vrhu samo slinkonsko fugirno maso.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Tudi sam nevem, nase dvorisce bo imelo skoz padec samo ja tam 1 m od vrat bo ta zelo milimalen, oz vrjetno bi moral biti vsaj 1cm. Al imas Samojed ti ta zob narejen zaradi kaksnega naliva pa tko? Ali se v bistvu ze po standardu dela notranji tlak na visjem nivoju in ce ja koliko bi bil ta zob najbolj idealen?? Pri nas je nad garazo se balkon 1.2m pa se streha 2m stran od vrat, tko da tukaj nazaj voda nekako ob zelo mocnih nalivih naj nebi mogla

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Malo zaradi naliva, malo pa zato da so vrata zunaj, notri je pa garaža. Tudi estrih v garaži je pač na izolaciji, zunaj pa je ta manj oz. je globlje. Naredil sem zob, ki je hkrati dilatacija, ob nalivu pa mi voda ne more v garažo - v garaži namreč tla visijo proti sredini, kjer je odtok in bi vse kar bi prišlo pod vrati teklo do sredine garaže.