Danes debatiram s kolegom, na Trafficu so mu zamenjali turbino v garanciji. Vse ok do tukaj. Od menjave je minilo že 5 mesecev, avtomobil je prav tako ven z tovarniške garancije. Pravi da mu turbina spušča zelo čudne zvoke. Ok, nekdo mu mora pregledati zakaj gre. Pa vseeno kliče na Renault, kjer dobi info da je bil nov menjan del v garanciji zgolj do izteka tovarniške garancije. Torej pred 5 meseci je dobil popolnoma nov del, 3 mesece potem se mu je iztekla tovarniška garancija torej je ta dotičen nov del bil v garanciji zgolj 3 mesece? Se pravi če mi jutri poteče garancija in če mi danes menjajo nov del, imam na ta del zgolj 1 dan garancije? Vseeno sem mnenja da bi nov del moral imeti polno garancijo kot jo daja proizvajalec?
Torej se je kdo ubadal s tem? Kako imajo to rešene druge znamke in ali potrošnika tukaj res ne ščiti zakonodaja? Zakon o varstvu potrošnikov?
Torej se je kdo ubadal s tem? Kako imajo to rešene druge znamke in ali potrošnika tukaj res ne ščiti zakonodaja? Zakon o varstvu potrošnikov?