Gamil - 550 550 "Unknown User"?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Pozdravljeni!

Včeraj sem kreiral gmail account za mojo domeno in naletel na problem, pošiljanje z novega maila deluje, prejemanje pa ne. Če pošljem z drugega maila na novega mi vrne:

Delivery to the following recipient failed permanently:

info@domena.se

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 "Unknown User" (state 14).

Kakšna ideja?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Domena kaže na strežnik, kjer je naložena stran.

Ostalih nastavitev ne morem spreminjati:

DNS RECORDS

You are unable to modify DNS records because you are using an external DNS service for your domain. If you would like to manage your DNS records from this management tool, you can Restore name servers to their default settings.

hamster

Zelenc'
29. jan 2011
14
0
1
www.spletnet.si
Na novi domeni moraš nastaviti MX strežnike in morda še CNAME v DNS zone zapise. Poglej, kje bi bilo možno urejati te DNS zapise, nato zbriši obstoječe MX zapise in dodaj te:

Priority: 1 Server: ASPMX.L.GOOGLE.COM.
Priority: 5 Server: ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
Priority: 5 Server: ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
Priority: 10 Server: ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
Priority: 10 Server: ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.

Prioritete so lahko tudi številke 10, 20, 30, ali pa 1, 2, 3. Zgoraj navedeno pač priporoča Google. V vsakem primeru, mora imeti strežnik aspmx.l.gogle.com najvišjo prioriteto, torej najmanjšo številko.

Dodaš si lahko tudi CNAME zapis, da boš lahko do mailov dostopal na naslovu npr. mail.domena.se ki naj bi zgledal nekako takole:

domena.se record: "mail.domena.se" (v nekaterih primerih samo "mail") --> value: ghs.google.com.

Preden se uveljavijo nastavitve, lahko traja tudi kak dan. Tako, da kar mirno, če ne bo začelo delovati takoj. Sicer pa preveri še enkrat, če je Google zaznal tvojo potrditev lastništva domene.

EDIT: Sem zdaj opazil novo sporočilo na forumu... Če na strežniku ne moreš urejati DNS vnosov, pomeni, da jih lahko tam, kjer si kupil domeno in obratno. Sicer pa lahko tudi to preneseš.

Nazadnje urejeno:

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
hamster hvala! Se pravi lahko zapise uredim pri ponudniku za stežnik (v mojem primeru Hitrost).

Hvala

lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zapise moras urejati na DNS strezniku za tvojo domeno... Ce izdas ime domene, lahko pogledamo, kateri so "tvoji" DNS strezniki ...

Ce imas recimo gostovanje in domeno zakupljeno pri hitrost.com ... potem vprasaj njih, da ti to vpisejo ...

Troej ce imas vse pri hitrost.com gres v svojo nadzorno plosco in uporabis gumb "DNS cona"

20110131-et2acssgasmfxjijhcfjpei873.jpg

in tam potem preveris, kam ti sedaj kaze mx zapis ... Tega izbrises in dodas Googlove ...

20110131-g296hup6udscd7s2ew8kbkx671.jpg

Ce ti je to prevec "znanstvena fantastika" poporsi koga, ki se na te zadeve spozna ... ali po kontaktiraj tehnicno sluzbo hitrost.com >> http://www.hitrost.com/podpora/ ...