Galaxy S7 brisanje gmail notifikacij

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ena zadeva ki me moti na S7 in sicer, dobim mail preko gmail clienta. Vse lepo in prav. Z home buttnom vklopim telefon, kliknem na sporočilo, podrsam desno in me vrže not v gmail, preberem mail. Vse super do sem. Težava nastane ker mi potem še vedno ostane ikona o prispelem mailu (v padajočem meniju) in morem potem vedno padajoči meni potegniti dol ter dati opcijo pobriši? WtF? Zakaj butast gmail ne skuži da ko enkrat odprem da mail da je prebran in zakaj ne pobriše avtomatično obvestila? Je kakšna rešitev? LP

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Jaz na zaklenjenem oknu dvakrat kliknem na obvestilo, me vrže v gmail in to je to. Opozorila ni nikjer več...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Heh, hvala! Sem testiral zdaj... mater kaki bik sem... Jaz ko sem dobil mail sem tudi kliknil 2x na notifikacijo, me je vrglo v Gmail in potem sem z HOME buttnom hodil ven in je ostala notifikacija... treba je odpret mail, it z desnim spodnjim mailom back in potem ga pobriše....
smile-1.gif
Hvala

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
A se pri tem Samsungu res ne da nastaviti prejemanje MMS sporočil tudi takrat, ko imaš izklopljen prenos podatkov???

Pri Huaweju v meniju samo označiš prejmi MMSe tudi pri izklopljenem prenosu podatkov, pri Samsungu pa te možnosti ne najdem prav nikjer;(

Druga stvar, ki me zanima pa je ta ali se da nastaviti tako, da se ob prejetem sporočilu, pa tudi ob pritisku gumba, ne prižge ekran?
Torej rad bi, da se ekran lahko prižge izključno takrat, ko ga hočem odkleniti sam s prstnim odtisom.

Tretja stvar, ki bi jo rad pa, da se vsaj pri sporočilih, da nastaviti tako kot je imel kitajski Mlais M7, da se je ob sporočilu naredila kljukica, ko je bilo sporočilo poslano in potem druga kljukica, ko je bilo sporočilo dostavljeno?

A res ni nič od tega možno.
confused-1.gif

Hvala za kak nasvet.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
V vsakem primeru bi moral odpreti prenos podatkov, da bi ti lahko prebral MMS.

Ne vem zakaj se bojite imeti odprt prenos podatkov. Jaz imam stalno odprt prenos podatkov...al mi zdrži telefon 12 ur al 14 ur mi je ista...ponoči se vedno polni....

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Sam mam 8 Gb podatkov na voljo pa vse delam posadabljam aplikacije in ostalo itn.. pa komaj pokurim teh 8 Gb itn..
wink-1.gif

Tak da res nevem kaj se eni bojite vklopit prenos podatkov
grims-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Katero verzijo androida pa ima ta Huwaviua?

Kolikor vem ima Huawei p9 lite, Android 6, tam samo lepo označiš, da naj kljub izklopu prenosa podatkov avtomatično prenese MMSe in jih prejema in pošilja brez vklapljanja podatkov.
Petkrat boljši telefon pa niti tega nima ;(

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
V vsakem primeru bi moral odpreti prenos podatkov, da bi ti lahko prebral MMS.

Ne vem zakaj se bojite imeti odprt prenos podatkov. Jaz imam stalno odprt prenos podatkov...al mi zdrži telefon 12 ur al 14 ur mi je ista...ponoči se vedno polni....

Zakaj bi imel vseskozi vklopljen prenos podatkov?
Ob vklopljenem prenosu podatkov se vseskozi pri vseh aplikacijah pojavljajo glupe reklame, brez tega imaš pa v glavnem mir.

Pa zakaj bi trošil enote brez veze, pa še baterija se precej hitreje porablja, pa še vseskozi se nekaj prenaša,...

Najboljši občutek imam, da prenos podatkov vklopim le takrat, ko ga rabim in potem takoj izklopim, vklapljanje prenosa podatkov ob vsakem MMSu mi gre pa prav na k.....
To je brezhibno delalo že na mojem prastarem Sony Ericssonu w800, nek ultra pameten telefon pa tega ni sposoben.
bonk.gif

Zaradi takih malenkosti mene prav glava boli, da telefoni leta 2018, ne omogočajo niti vsega tistega kar so omogočali že leta 2000.
10.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.746
6.743
113
pri taščici
Mene pa moti to, da kitajc ne potegne samodejno dol mejlov in mi ne da obvestila. Ko odprem gmaile, mi pa po cca 10 sekundah potegne vse pretekle.mejle. podatki in wifi stalno on.
Wtf
Se mu da kaj pomagat, ali je to cena low cost kitajca?
Prej na drugih telefonih h se to ni dogajalo

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Glej ni potrebe da maš vklopljene podatke celi cajt. Ker če ti je nekdo poslal MMS sporočilo in ti maš izklopljene podatke dobiš obvestilo v obliki sms-a ki odpreš noter se nahaja gumb prenos. Vklopiš prenos podatkov in klineš v sms prenos in se ti mms prenese itn..

Nevem zakaj komplicirat . Drugo bi bilo če sploh ne bi bilo obvestila da si nekaj prejel itn..
wink-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No ja, meni je to najedalo, da sem moral vsakič vklopit in izklopit, ko še ni bilo teh giga prenosa podatkov in se strinjam enkrat s fikusom, da je smotano, da tega ni samsungih.
Nekaj sem bral, da tega ni več na ndroidih od 4.3 dalje, zato sem vprašal, katera verzija je, ampak očitno ni tako. Kako je z applom, kolega ima 6ko in tudi sms ne dobi, ko prejme mms, je tako ali nima vklopljene katere opcije?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Samsung kolk vem sploh tega ni imel.. Sem mel Galaxy S3 I9300 ki je mel Android 4.0.4 in te funkcije ni imel.. To al ma al nima je v domeni proizvajalca telefona in ne od Googla itn..

Eni pač komplicirate brezveze kot da ob vklopu prenese v šusu 100 Mb in več.. lahk rečem da ne nekaj kilobajtov in to je vse.. Seveda če maš urejeno sihronizacijo itn..

Če pa je to problem pol pa bolje da nimate pametnega telefona itn..
wink-1.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
1.988
774
113
Dobro ta zadeva pri Samsungu je res neumna. Naprimer Huawei ima možnost v nastavitvah, da dobiš mms brez podatkovne povezave.
Je pa tudi res, da so sedaj poceni paketi s toliko prenosa podatkov, da ni panike, da ne bi imel vseskozi vključeno. Če je pa problem polnenje telefona je pa res potem idealna nokia 3310.
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če že meni repliciraš potem vsaj preberi, če znaš.. sem napisal, da je smotano, da na samsungih tega in in tudi, da mi je to najedalo, ko še ni bilo toliko prenosa včasih, sedaj ima pa res že vsak skoraj 15GB in ima vsak vklopljeno in teh blemov ni več.