Fuzbal zastavice na vozilih niso dovoljene :)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Delo.si:

Ljubljana/Zagreb - Številne hrvaške navijače, ki so se že včeraj odpravili na Dunaj, kjer bo danes nogometna tekma med Hrvaško in Avstrijo, je presenetila strogost slovenskih policistov. Le ti naj bi z denarno globo namreč kaznovali vse, ki so imeli na vozilih izobešeno hrvaško zastavo.

Slovenski zakon razobešanja in razkazovanja državnih simbolov na vozilih namreč ne dopušča. Izjema so protokolarna vozila in vozila državnikov, po trditvah hrvaških medijev pa naj bi mnogi navijači to zvedeli šele, ko jih je zaustavila policija. Ta naj bi jih kaznovala tudi s kaznimi do 200 evrov.

evil.gif

http://www.delo.si/clanek/61547

Baje da tudi komentarji na hr.forumih niso slo-friendly
smirk-1.gif

Res pa že folk teži s temi zastavicami. Če še niste videli, to so ene male zastavice na palčki, ki se pripre z zadnjim steklom in tako plapola med vožnjo...v Celovcu jo ima praktično vsak drugi avto, pa ne le po eno, tudi po dve ali več
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
hvala Bogu. ze tako sovrazim fuzbal in da bi moral gledat pijane hrvaske navijace (in ostale) se mi zmesa.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
včeraj na cesti šentilj-ptuj skoraj vsak drgi avto z zastavico ali izobešenim šalom. Bi najraje kar obrnik in šel z njimi
cool-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Iz istega članka na delo.si:
"Kot pa so za Radio Slovenija povedali na mariborski policijski upravi, ob takem dogodku kot je Euro 2008 ne gre kvariti razpoloženja navijačev in pojasnili, da niso napisali nobene kazni te vrste. "

Izgubljena priložnost. Fuzbalske navijače je treba skubit ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Komaj čakam, da pride stardec v službo in pove kakšno na račun fuzbalerjev.
cheer.gif

Drugače pa so mi te zastavice ful kičaste in je ne bi dal na avto za noben denar.

22. jul 2007
1.398
43
48
Zakaj pa potem Avstrijcev ne kaznujejo zaradi teh zastav? A oni jih pa lahko imajo,ker so gostitelji ali kaj,če je zakon naj bo zakon za vse.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Zakaj pa potem Avstrijcev ne kaznujejo zaradi teh zastav? A oni jih pa lahko imajo,ker so gostitelji ali kaj,če je zakon naj bo zakon za vse.
Avstrijci se v Avstrijo vozijo prek Slovenije na tekmo?
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Pa saj jih ne kaznujejo, dajte si prebrat členek na delo.si. Vse skupaj je bla rekla-kazala (ali so pa kakega hrvata ucurili za prehitro vožnjo, doma je pa ženi nabluzil, da je blo za zastavico) ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa saj jih ne kaznujejo, dajte si prebrat členek na delo.si. Vse skupaj je bla rekla-kazala (ali so pa kakega hrvata ucurili za prehitro vožnjo, doma je pa ženi nabluzil, da je blo za zastavico) ...
Včeraj so imeli policisti na cesti Gruškovje - Šentilj v delu kar precej hrvaških vozil s temi zastavicami. Če so jih kaznovali ne bi vedel, sem pa prepričan da jih niso ustavili zaradi prehitre vožnje, ker so se vozila na poti v Avstrijo dobesedno kotalila z 30km/h. Sem bil v koloni med njimi.
tongue-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Fuzbal je čist kul sam te Hrvati pa res nimajo meje. Smo bli čez vikend v Medulinu model ka ma na avtu 5 zastav pol veš kok je ura...