Fugiranje betonskih plošč?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Pred vhodom sem položil plošče (40x40cm) na betonsko podlago. Mislim, da se jim reče pralne plošče.
Med ploščami sem delal 4mm fuge. S čim bi bilo to sedaj pametno zapolniti?
Plošče so zunaj na dežju in snegu. Se uporabi fugirna masa, kot za ploščice, ali se uporablja kaj drugega?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Se mi zdi da so praNe plošče

Sam sem jih doma med stiki zapolnil z mivko - stresel in pometal sem ter tja, toliko časa da je bilo vse zapolnjeno. Čez kak teden pa ponovi vajo
smile-1.gif
pa vsako leto malo dopolnim kjer manjka

Kjer se vozi sem pa v mivko vmešal cement, ob prvem dežju se je strdilo v nekakšno betonsko maso. Tam pa ni treba ničesar dodajat več, ampak voda slabše odteka, ker ne more v stike.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
nekateri jih zalijejo z betonom, spet drugi samo z mivko (samo pri drugi opciji reskiraš pojav mahu, trave).

Ko so pri nas delali okoli bloka so naredili redko mešanico (tekočo) ter jo vlivali v fuge s pomočjo PVC vrečke (navadna vrečka za v trgovino, na kateri v kotu odrežeš rob in dobiš 'lulek' preko katerega stiskaš ven maso (oz. teče kar sama).

Osebno bi raje zalil z betonom...točno kaj uporabit pa ti ne bi vedel svetovat...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Osebno bi raje zalil z betonom...točno kaj uporabit pa ti ne bi vedel svetovat...

Tudi sam sem razmišljal o tem, da bi zmešal samo cement in vodo in vlil v špranje.

Mivka in kremenčev pesek ne prideta v poštev, ker voda ne sme pronicati, ampak mora odtekati po vrhu.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Sam sem "izumil" malo dražjo rešitev, ki pa odlično funkcionira - cementno lepilo za keramične ploščice - za zunanjo uporabo seveda. Po letošnji zimi, ki je kar močno pritiskala ni vidnih poškodb na fugah, so pa plošče tudi odlično fiksirane - prej so se še malo premikale, ko so bile zasute s peskom.
Sem pa zadevo reševal tako, da sem v prazno kartušo od silikona vlil zmešano lepilo, kartušo v pištolo in gremo, pol pa s kompresorjem porinil bat kartuše nazaj ven, spet napolnil in gremo. Plošč je pa 10x2m
smile-1.gif