Fuč vijak za nastavitev luči

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolegi, kot v naslovu; Gre se za Ford S-MAX

Dejansko vijak vrtim v prazno, luč se ne premakne. Kako luč pravit v pravo pozicijo?

Razmišljam, da bi kar povrtal rumeno plastiko in mehanizem ( zobe ) z šraufncigerjem zavrtel. Samo nisem prepričan v to, da ne bi opilki v samo luč šli.

Kako bi si vi loteli zadeve?

Kakšen "kamen od šleperja" preko zavarovalnice odpade.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Je opcija da luč snameš dol pa pogledaš skoz odprtino za žarnco, da se ni kaj "snelo" notri?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Je opcija; luč je sneta v 10 sekundah. Samo dva vijaka jo držita.
hmmm, dobra ideja.

Edino, motorčka delata in tudi premikata luči. Mogoče gre ta rumeni vijak preko svojega mehanizma direkt na luč...?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
da ne premikaš ti luči levo desno?
ker en je za gor dol en pa za levo desno

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vem, da je en za gor/dol, drugi pa škiljenje;

oba vijaka se vrtita v prazno.

Na tem mestu bi bilo fajn, če bi se našel kdo, ki dela na Fordovem servisu...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Xenon? To nimaš kaj štelat ker se samo, verjetno niti mehanizma ni noter in je vijak fejk, kalibracijo ti naredijo pa računalniško!
tongue-1.gif

Recimo zadnjič sem slišal ko je nek priseljen anglež pripovedoval da mora vsakič na servis da mu naštelajo "tourist mode" in potem ko pride z dopusta spet nazaj na english mode!
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Luč ni ksenon ( slika je vzeta iz neta ), je navadna, vendar z t.i. Dynamic Headlight sistemom, se pravi zavijajo v ovinek ( če kaj pomaga ).

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Si siguren da avto glede na to, da prilagaja luci v ovinek, nima samodejnega avtomatskega uravnavanja snopa- tako kot pri xenonskih zarometih?
Ce v avtu ninas gumba za uravnavanje visine snopa je verjetno potem avtomatsko.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Si siguren da avto glede na to, da prilagaja luci v ovinek, nima samodejnega avtomatskega uravnavanja snopa- tako kot pri xenonskih zarometih?
Ce v avtu ninas gumba za uravnavanje visine snopa je verjetno potem avtomatsko.

Moj ima kar stikalo za uravnavanje višine. In motorčka delata...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne vem...sem bil na servisu, sicer zaradi druge zadeve in sem povprašal še za ta problem. Mehanik mi je razložil, da bi lahko bila težava, da se je vijak iztaknil iz šalčke", katera premika parabolo.
Zdi se logično, seveda, če je vijak za sebe in ni v samem motorčku ( ker motorčka delujeta ( gor-dol, levo-desno)).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kolikor sem jaz gledal pri svojem pasatu motorček in ta vijak nista imela nič skupnega (ločena med sabo).

Če je res iztaknjeno...trenutno v neki poziciji ne prime. Daj prestavi s stikalom (motorčkom) v drugo pozicijo (do konca...verjetno bo to navzdol)...in probaj če bos takrat ujel navoj z vijakom

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Xenon? To nimaš kaj štelat ker se samo, verjetno niti mehanizma ni noter in je vijak fejk, kalibracijo ti naredijo pa računalniško! :
To pa ne bo držalo. Vsaj ne za vse avte! Pri mojem so že na testih pisal, da svetijo preveč dol serijsko in so tudi res.

Imam xenon in tudi vijake za štelanje višine in sem si tudi naštelal višino z njimi.
Samo to je potrebno delat v temi s prižganimi lučmi pa parkiran pred neko steno. In se potem lepo vidi kam sveti.

avtomatika ti jih pa potem sama nivelira glede na to kolk si naložen

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Drži, tudi pri ksenon so vijaki, z nijimi se nastavi 0 pozicijo za celoten sistem.

Update; pri meni je situacija taka, kot je bila. Luč oz parabola je v "šalci". Vijak ( glejte sliko, rumeni del ) NE premakne vodila, ki premika šalco oz parabolo. ...