Frekvenca

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Na osebnem računalniku mi je odpovedala grafična kartica in sem jo zamenjal. Sedaj ko prižgem računalnik in se okna začnejo nalagati nato pa napiše naslednje:

ATTENTION

OUT OF RANGE

H: 63,9kHz V:60Hz

PLEASE CHECK SIGNAL TIMING

Zdi se mi da bi lahko bilo nekaj v zvezi s frekvenco osveževanja. Kaj točno storiti?

Hvala za odgovore

LP Miha

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Izgleda kot ena manj pogosta kombinacija za namizni monitor (locljivost 1600x1050 ?), morda to monitorju ni vsec. Vsekakor nastavi tako locljivost in frekvenco osvezevanja, katere kombinacija monitorju ustreza (torej da se nahaja tudi hsync v dovoljenem podrocju).Kaj mu ustreza, pise v navodilih, ponavadi je podan kar spisek priporocenih kombinacij locljivosti in osvezevalnih frekvenc.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Hvala. Samo jaz imam problem, ker niti do namizja ne morem, ker mi to izpiše preden se prijaviš na računalnik, tak da to je moj problem.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.642
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Predpostavljam da imaš WIN naložene - restartaj - takoj pritiskaj F8 ("tapkaj" po njej) - računalnik ti bo ponudil "meni" - izberi SAFE MODE (ne se vstrašit slike
wink-1.gif
) - nastavi ločljivost garfične (kot ti je opisal Radirko) - restart in bi moralo špilati.