Free antivir za W7 x64?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
100x obdelana tema, kjer vsakdo hvali svojega konja.

Rabil bi nekaj, kar je free za domačo rabo, ima dovolj možnosti nastavitev in je relativno light (glede sistemskih resursov).

V zadnjem letu sem probal:
- AVG. V redu, dokler nisem naletel na false positive .exe, ki mi ga ni dovolil zagnat. Pol pol ure mučenja mi je uspelo, ampak me je to odvrnilo od nadaljne uporabe. Stvar se dobesedno zažre v sistem in bog pomagaj, če mu kakšna stvar ni všeč
cry12bpy.gif

- Comodo. Sem ga uporabljal slabo leto, na Visti. AV je *bojda* bolj tako-tako (sam sicer nisem imel problemov), FW pa se mi zdi overkill za domačo uporabo, kjer je prenosnik "skrit" za ruterjem.
- Avast. Imam sedaj, na frišno inštaliral včeraj. In sedaj kopiram stvari nazaj na računalnik in spet false positive - blokira mi kopiranje .inf fajla, ki ga ne morem označit kot safe. Rešitev je kill AV (kar je za razliko od AVG mogoče), ampak sila štorasto. Hočem "safe listo", ki jo AV upošteva brez pardona, riziko je itak moj!
10.gif

Torej - kaj še ostane? Avira? Ima iste težave? Kaj tretjega?

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Sem imel Aviro, ampak se zelo neredno updata (imajo ves čas preobremenjene strežnike za free varianto).
Sedaj imam pa Avast, pa mi je OK. AVG pa je kuril precej več resursov.

Lithium

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
A res potrebujete AV?
smile-1.gif

Nimam ga odkar imam računalnike, ~15 let, pa še niti enkrat ni bilo problem. Samo upočasnijo sistem in žerejo nepotrebne resource.

Mislim, da je m$ izdal "zastonj" AV...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Je:

Not available in your country or region
You appear to be in a country or region where Microsoft Security Essentials is not available. Thank you for your interest in Microsoft Security Essentials.

Še vedno je beta, in ni "uradno" na voljo vsem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si prepričan? tam piše : Beta users: Upgrade to latest version of Microsoft Security Essentials

In če kliknem na DOWNLOAD pa pol na XP (ali Vista 32 bit) mi lepo downloada.
Sem Slovenec, v Sloveniji, na slovenskem ISP, s v sloveniji kupljenim PC-jem.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
še info iz wikipedije : Stable release 1.0.1611.0 / 2009-09-29; 22 days ago

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Zanimivo...mogoče nima T2 ISPja v bazi
smile-1.gif

Saj se najde tudi drugje, če bi kdo imel enake probleme kot jaz...bi pa bilo zanimivo videti feedback uporabnikov, kaj porečejo na tole novo zadevo...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A res potrebujete AV?
smile-1.gif

V bistvu je to zelo dober argument.

Včasih nalagam potencialno sumljivo programsko opremo in za takrat je morda handy. Sicer pa ga takoj zamenjam za en sandbox (ala virtualbox), kjer najprej stestiram zadeve.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Torej govoriš o raznih crackih, itd...v originalni programski opremi, ki se sname iz legitimnih strani, virusov praktično ni mogoče dobiti.

piratskega zadeve so nelegalne
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Avira se mi je malo zameril, ko ni prepoznal trojanca, ki ga je tast dobil na USB ključek, ko je nesel razviti slike. Na njegovem PCu mu je Avast javil, da je našel virus, ko ga je vstavil, na mojem pa Avira pa tudi ob ročnem skeniranju ni našel nič.

Na eni online strani kjer lahko pošlješ file in prečekirajo z vsem živim, so kot virus ta file prepoznali samo 3 programi od ene 40.

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej govoriš o raznih crackih, itd...v originalni programski opremi, ki se sname iz legitimnih strani, virusov praktično ni mogoče dobiti.

piratskega zadeve so nelegalne
wink-1.gif

Viruse lahko dobiš tudi na "preverjenih" straneh in tam, kjer bi si najmanj mislil. Sploh ni nujno, da si pr0n freak.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj točno veš, o čem govorim
wink-1.gif
.

Moraš pa tudi priznati, da na mainstream "pašnikih" tudi zelo, zelo težko karkoli fašeš. Počakaš, da se pojavi vsaj 10+ reviewov, nekaj 100 sejalcev in to je to.

Antivirus je kakor cepljenje proti kakšni ne-endemski bolezni. Npr. hepatitis A. V Sloveniji lahko ješ govno pa ga najbrž ne boš fasal, ampak tu pa tam pa človek potuje še kam drugam kot samo po Sloveniji.
evil.gif

In ja, sem precepljen.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Za viruse, ki se prenašajo preko DVD-jev in USB ključkov (autoplay variante) ne rabiš nič drugega, kot izklopit Autoplay v Winsih. Itak je to ena nadležna funkcija... če vstaviš prazen DVD, pa res ne rabiš nekega pop-up okna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
res je, zato pa še jaz nikol nisem fasal virusa
wink-1.gif

kakšen spyware, pa ni tako nadležen, da bi moral imeti AV...meni je škoda resourcov, ki jih žere...da bi fasal resni virus, je skoraj nemogoče...kak spyware/malware..pa pol že odstraniš..

imeti AV je tako, kot da bi se vsak mesec cepil proti nečem, ki je nalezljivo tako kot aids, ne vem..jaz se rajši ne bi, ker nisem rizična skupina ljudi, ki bi ga lahko fasala
wink-1.gif