Fotokopirnica - kopiranje vsebine ključka

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Prej sem šel v fotokopirnico, da so mi nekaj sprintali s ključka in ko mi je dal tisto na print, sem videl, da si je model hkrati skopiral vso vsebino z mojega ključka. Skopiral je vse wordove dokumente. Model ima očitno nek program, ki mu kar samodejno vse prekopira, ker je stisnil dve tipki, antivirus se mu je zalaufal in hop. Pa mi najprej ni bilo nič jasno, potem sem pa vprašal kolega, ki je rekel, da je to v tej fotokopirnici default. Pač videl je, da imam cel kup stvari za faks in ker se pri njemu redno hodi po gradivo za faks, si je dovolil poseči po gradivu. Ne bi se sekiral, če ne bi bili vmes tudi pomembni dokumenti ala razne prošnje za donacije, poročila s sestankov ipd. Je to pogosta praksa? Se to sploh sme? Če bi me ded vsaj vprašal, da bi mu povedal, kaj lahko skopira in kaj ne, ne pa, da si kar samovoljno skopira celo vsebino.
bonk.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Sicer ne vem odgovora, bi pa na tvojem mestu vprašal kakšnega študenta prava. Itak se te stvari učijo na faksu, zaračunal ti pa verjetno ne bo.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.597
113
si malo cinicen?
smile-1.gif

Sicer pa za moje pojme nastane problem ko ti skopira kak certifikat itd...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.798
6.561
113
Poglej z druge strani - ko boš ključek s pomembnimi dokumenti izgubil, boš šel lahko tja po kopijo.
grin1.gif

Uporabljaj kriptiranje in ne boš imel teh težav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
Vsak plagiat je danes avtorsko delo za katerga se placujejo mastne denarce, tebi pa kar kljucek cp.
Ce so ti ga res, sem skoraj preprican da to dejanje ni dovoljeno. Kje pa pise da je to prepovedano pa ti ne znam povedat.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.160
-8.767
113
Preprosto pojdi znova tja. Na ključek nameči xy random zadevščine. Če opaziš kopiranje, ga malo povprašej, če ti razkaže, kaj je pravkar skopiral
grims-1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Prej sem šel v fotokopirnico, da so mi nekaj sprintali s ključka in ko mi je dal tisto na print, sem videl, da si je model hkrati skopiral vso vsebino z mojega ključka. Skopiral je vse wordove dokumente. Model ima očitno nek program, ki mu kar samodejno vse prekopira, ker je stisnil dve tipki, antivirus se mu je zalaufal in hop. Pa mi najprej ni bilo nič jasno, potem sem pa vprašal kolega, ki je rekel, da je to v tej fotokopirnici default. Pač videl je, da imam cel kup stvari za faks in ker se pri njemu redno hodi po gradivo za faks, si je dovolil poseči po gradivu. Ne bi se sekiral, če ne bi bili vmes tudi pomembni dokumenti ala razne prošnje za donacije, poročila s sestankov ipd. Je to pogosta praksa? Se to sploh sme? Če bi me ded vsaj vprašal, da bi mu povedal, kaj lahko skopira in kaj ne, ne pa, da si kar samovoljno skopira celo vsebino.
bonk.gif

a za to rabiš iti v kopirnico
bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Preprosto pojdi znova tja. Na ključek nameči xy random zadevščine. Če opaziš kopiranje, ga malo povprašej, če ti razkaže, kaj je pravkar skopiral
grims-1.gif

Študiral sem, če bi naredil cel kup praznih word dokumentov z imeni študijskih predmetov in zraven kao zapiski, skripta, vaje ..., notri pa napisal COPY-PROTECTED FOR IDIOTS. Ker mi nekak tud ni vseeno, da ima on zdaj tam moje izpiske, ki sem jih delal en mesec, zdaj jih bo pa dajal drugim brez vsakega vprašanja. Ampak jbg, če si lahko s fotokopiranjem kupiš novega land roverja, si očitno lahko to privoščiš.
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.288
9.910
113
Fajn bi bilo tega naučit lekcije. Pojdi še enkrat tja in ko ti bo skopiral zgolj pokliči 113 in prijavi krajo. Imej še kolega zraven, da bo za pričo. Pa naj mu zapečatijo cel računalnik in malo pogledajo zadeve.
Sicer pa: študent prava si in moraš to spraševat po forumu? Je.ba, ni čudno da gre vse v PM v Sloveniji.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Pa kaj si baba ali kaj? Kopira ti usb kljucek ti pa gledas in potem sprasujes neumnosti na forumu, kot Stein in nejgove tegobe z letnimi gumami!

bonk.gif

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Citat:
Uporabnik strasni pravi:
Naj ugibam: Jazbec, MB?

Verjetno da je bil v tej
smile-1.gif

Jaz sem šel tja enkrat ko sem imel silo pa sem našel čist prvo fotokopirnico, pa mi baba šla skenirat ključek med fotokopiranjem pa sploh nisem vedel... Potem pa ko je skopirala je rekla da sem mel virus na ključku pa da ga je ona zbrisala...
uf-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
si malo cinicen?
smile-1.gif

Misliš?
grin1.gif

Nisem pravnik, ampak po mojem 'uličnem' know-howu je tole najmanj kraja avtorskega dela, zraven bi pa sigurno imela zraven še kaj za povedati informacijska pooblaščenka. Če bi bil jaz študent prava, bi izbiral med tem ali vprašanje zastaviti v kakšnem pravniškem forumu ali pa na vajah, kjer bi obravnavali podobno snov.

No, vsaj precej prej kot na spammer friendly forumu, kjer ne veš kdo je lud in kdo zbunjen...
smile-1.gif