Fotokopiranje knjig?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Sem že malo ven iz cajtov fotokopiranja in nimam pojma, kakšna je danes situacija.

Namreč imam (sposojeni) 2 knjigi, ki jih ni za dobit v doglednem času, povrh vsega pa je še cena precej visoka. Dal bi jih kopirat in vezat v spiralo. Kje na gorenjskem / lj mi ne bi težili z avtorskimi pravicami? Dyi ne pride v poštev. In koliko to danes sploh stane?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Men niso nkol težil, 0,04€ ena črnobela stran, pomnožiš s stranmi in prišteješ morebitno vezavo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kje?

Sem izvedel, da ima npr. tako ceno kranjski klub študentov za člane (kar nisem), če kopirajo sami.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jst sm to konstantno počela v kopirnici na železniški oz. skoraj zraven. Tam ko je bil včasih noč in dan, sedaj je ena "zdava" štacuna, imaš vhod skozi pasažo (prideš tudi na miklošičevo). Greš v glavnem skoz podhod in skozi steklena vrata, na desni strani. Vem da so bili pocen, pa vem da je urnik ok 8h do 14h. grem pa jutr verjetno tja, pa bom lahko zvedla kok je kopija, če te še to zanima.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Jaz sem to v ljubljani tako kopiral vsaj v desetih kopirnicah pa ni nihče nič rekel

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ok hvala.

Sej mogoče preveč kompliciram, ampak pred leti mi okrog EF niso hoteli kopirat celih knjig, češ da ne smejo. Klical sem lokalnega tiskarja, ki je bil tudi precej skrivnosten, češ da tega načeloma ne delajo, ampak če je nuja... edino ceno ima 7c na stran.

Torej bi rabil kaj cenejšega, če lahko kdo svetuje?

Skorpy: ja, prosil bi te če lahko počekiraš ceno ali pa da vsaj malo bolje objasniš kje so - ker mi iz tvojega opisa ni čisto jasno? Če greš od postaje po Miklošičevi zaviješ levo v podhod, tam nekje okrog Kebabčija in prideš ven nekje na drugi strani, pri Kratochwilu?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ok, pa še povej katere knjige rabiš, ....mogoče se pa komu valajo doma in jih proda za simbolno ceno.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Močno dvomim, gre za tuje strokovno čtivo, ki ni ravno popularno izven ozkih akademsko-strokovnih krogov. Kdor jih ima jih verjetno ne prodaja.

Ampak če že sprašujejš - ena je recimo tale.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
UUU, moj foh
grin1.gif

Ne žal je res nimam, tud videla je še nisem. Veliko sreče pri kopiranju.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Skorpy: ja, prosil bi te če lahko počekiraš ceno ali pa da vsaj malo bolje objasniš kje so - ker mi iz tvojega opisa ni čisto jasno? Če greš od postaje po Miklošičevi zaviješ levo v podhod, tam nekje okrog Kebabčija in prideš ven nekje na drugi strani, pri Kratochwilu?

evo, ravno danes sem bila tam in mislim, da sem prav vidla da je kopiranje 7c na stran (sem gledala bolj za printanje, pa sva se potem še nekaj pogovarjali in mi je malo ušlo iz spomina
redface-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
v zadnjih nekaj dnevih sm vidu nekje v centru kopiranje 3c na stran. nism 100% ampak se mi zdi da je blo to tam nekje okoli aškrčeve ulice
17758-icon_confused.gif