Formatiral CD-RW in ima sedaj manjšo velikost

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Sedaj je prazen prostor le 552 MB, kaj naret da bo znova 700? Sploh ne vem zakaj sem to neumnost šel delat
bonk.gif

Aja, imam Visto.

EDIT: uredil z navadnim brisanjem, vendar sedaj ne morem datotek prilepiti na CD d abi jih zapekel, še naprej mi naprej meče Pripravo praznega diska da bi ga formatiral..... Kak še lahko CD rešim?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Sedaj je prazen prostor le 552 MB, kaj naret da bo znova 700? Sploh ne vem zakaj sem to neumnost šel delat
bonk.gif

Aja, imam Visto.

EDIT: uredil z navadnim brisanjem, vendar sedaj ne morem datotek prilepiti na CD d abi jih zapekel, še naprej mi naprej meče Pripravo praznega diska da bi ga formatiral..... Kak še lahko CD rešim?
Rešiš pred čim ?

CD lahko formatiraš in ga uporabljaš kot bilokateri medij za fajle (kopiraš, kreiraš, premikaš, brišeš, preimenuješ itd...)
Lahko pa samo dodajaš fajle. To je druga opcija v tistem dialogu ("Bolj kompatibilno..." ali kaj že piše).

Ali pa Nero. (naredi isto kot druga omenjena opcija, če ti je Nero bolj znan za uporabo)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Hotel sem en film spečt na cd, pa ga Nero ni spustil skozi ker je cd velik 700 MB, film pa po njegovo 730...... čeprav je velikost 698 MB
bonk.gif

No, zdaj pa ne morem nič dodajati, ker mi ven meče okno Priprava praznega CD- ja, spet bi rad formatiral.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ta izguba prostora je običajna, če formatiraš RW disk. S tem ga pripraviš za poljubno pisanje po njemu ( kot velika disketa ) in datotečni sistem pač vzame toliko prostora.

Dokler boš želel kar potegniti fajl na CD se bo to dogajalo.

Če boš pa pripravil CD v nerotu ali podobnemu namenskemu programu, pa te omejitve ni.