ford mondeo tdci problem

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mondeo tdci 130 km,letnik 2002,od prvega lastnika,100000 km,redno servisiran,injektorji in sklopka ze menjani.
Zdaj,ko so jutra hladnejsa slabo vziga.kljub daljsemu predgretju.spirala ugasne,a kljub temu le vergla u prazno.vzgat mi ga uspe sele v kakem tretjem,cetrtem poskusu.a so zarilne svecke?al je kaj drugega?
Kam na servis v MB ali okolici?
Hvala za pomoc. Avto je sicer super,le ta hladna jutra me begajo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Skoraj zagotovo žarilne svečke. Lahko probaš tako, da ga ne verglaš ampak 4 ali 5 krat daš kontakt, da kontrolka ugasne in potem prvič zaverglaš. Sem imel isti problem nekaj let nazaj, vendar drugi avto. Nič hujšega ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ena od opcij je tudi slab akumulator. Pa na prvi pogled zgleda da je vse tipi topi....

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Preveri nekako v tem vrstnem redu: akumulator, grelne svečke (verjetno bi morala elektronika javit, če se priklopi na tester), zaganjač.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sele zdaj iz avstrije.ne,potem ko vzge ne gori nic drugega kot zvezdica,ki oznacuje nizke zunanje temperature.do 2stopinji je oranzna,ko je bolj mrzlo,je rdeca.
Najlepsa hvala za predloge in nasvete.bom poskusil se z vec kontakti brez verglanja,pa bomo videli.a lahko to zjebe naftno crpalko?vsekakor pa cim prej na servis,pa da pogledajo zarilne svecke in akku.lp

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Lahko pa kje zrak vleče in čez noč nafta pade, pol pa rab dlje časa da k seb pride in zalaufa. Poglej povratne cevke na šobah in priklope na naftnem filtru, da ni tm kje kej narobe...