Napišem še jaz svojo izkušnjo...
Več kot 10 let sem imel službena vozila Mercedes, srednjega in višjega ranga. Ko sem zamenjal službo tega ni bilo več. Ker sem imel za seboj eno večjo investivijo sem si kupil Fiesto. Rabljene nisem želel, ker se mi ni dalo hodit okrog, da me bodo nategovali "avto je kot nov" in sem kupil novo. Motor 1,4, oprema Ambiente, zadaj temna stekla, tempomat, parkirni senzorji... Skratka želel sem imeti najmočnejši motor in vso opremo, kar so pač imeli na zalogi.
Ko sem avto plačal je najprej stal pri tkrgovcu še en mesec, ker je nisem želel odpeljati, saj sem imel vmes še vedno službeni avto. Enostavno se nisem mogel prijazniti s tem, da grem iz avta za skoraj 100.000 EUR na Fiesto.
Zdaj jo imam pol leta. Ni in ne bo Mercedes. Sem pa z njo zelo zadovoljen. Če sem iskren pred nakupom niti testne vožnje nisem opravil. Moti me to, da nima ESP. O.K., valda bi imel še xenon, pa aktivni tempomat, pa kamero... pa še dodatnh 200KM... Ampak pustimo nerelano.
Relano gledano, za ta denar super avto. Če se prav spomnim sem dal z anjo nekaj čez 12.000 EUR, pa vzel sem še podlajšano garancijo. Porabo imam mislim da 7,3 litra, res pa je, da je ne šparam. Kar se tiče poskočnosti glede na moje prejšnje avte ne gre nikamor, glede na konkurenco v tem rangu je pa supar avto. Zelo pozitivno sem presenečen nad lego na cesti. V ovinkih se celotna konkurenca, govorim v tem cenovnem rangu skrije. Osebno mi je avto všeč, kot mi je všeč tudi to, da nisem več nikomur na očeh in se ljudje bolj brigajo zase, kot pa zame. Ampak O.K., to ni povezano z avtom. Skratka, sem zadovoljen z izbiro...