Ford Fiesta dolivanje olja?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Zanima me ali je normalno, da ima nova Fiesta 1.4 bencinar, po 10.000km olje čisto pri črtici za minimum. Trenutno ne sveti nobena lučka.
Ali to pomeni da ga na servisu niso dolili dovolj?

Naslednji servis imam novembra-dolijem prej?

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Nič posebnega ni to.

Obvezno prej dolij do MAX (ne pa več kot toliko).

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
Izgleda je, moja je kupila sicer 1,2 motor, pa je pred prvim servisom tudi bilo potrebno dolivanje olja. Potem se je poraba olja precej zmanjšala.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ja nič, zdej sem dolil bomo vidli kaj bo v prihodnosti.
Sej ne bi delal panike sam imam slabe izkušnje z dolivanjem olja, pri Škodi Feliciji sem moral vsake dva tanka dolit skoraj pol litra olja
smile-1.gif

Ne sej vem, da bo vse kul.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Vsi avtomobili do prve menjave trošijo malo več olja, tak da ni treba paničarit.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Ja, seveda dolij olje. Čisto možno je, da so na servisu nalili premalo. Ko sem jaz peljal avto na servisni pregled (še v garanciji, pa sem moral...), mislim da nekje na 20.000 km, tudi pridem domov, pa bolj iz navade pogledam na šipko. Uh, skoraj pod minimumom je bila gladina. Pa je prej stal pol ure, da ne bo kdo rekel da se mora olje umiriti. Peljem nazaj na servis, pa je bilo 'kako vozite, pa mogoče pa kuri olje,..'. Ja v redu, kuri olje. Ampak v petih kilometrih ga pač ne more pokuriti pol litra, a ne..? No, mi je dolil in rekel, naj čez kakšen dan pridem na kontrolo, če ga bo kaj pokurilo ali kaj spuščalo. Seveda ga ni nič pokurilo, kot ga tudi sedaj pri 160 Tkm ne. In, kaj je bilo? Serviser po menjavi olja ni zagnal motorja in še enkrat preveril nivoja.. Oljni filter, pa take pa to. No, saj se mi je lastnik servisa opravičil, grenak priokus pa vseeno ostaja.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Izgleda je, moja je kupila sicer 1,2 motor, pa je pred prvim servisom tudi bilo potrebno dolivanje olja. Potem se je poraba olja precej zmanjšala.

Moja bišva 2.0 je prvih 2000km spila do minimuma na šipki, torej cca. en liter. Nato smo ga zamenjali in se je poraba ustalila na nekje pol litra na servisni interval (če me spomin ne vara je bil na 20000km).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Prvi servis vedno popije olje!

Al pa če ti dajo kak pocen 10w40 olje........nam se je zgodilo to.....po menjavi na sintetiko ne spije tud kapljice!

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Res je. Ko sem imel Shell, mi je popilo nekaj olja. Ob menjavi za Castrol, pa skoraj ni potrebe za dolivanjem. Seveda pa je vse odvisno od avta -ni vsako olje za vsakega. Kako fino bi bilo, če bi bilo res. Potem bi imeli eno olje za vse. Tako pa je olj toliko vrst, da glava peče. Ni dovolj samo gledati viskoznost. Jaz sem lani imel v motorju eno novo znamko olja, ko smo šli po Jugi. Vse O.K., ampak ko smo v koloni stali pred cestninsko postajo, slučajno pogledam na števec...-gori lučka za temperaturo vode. U, jebentiš... pogledam pri mašini temperaturo olja skoraj 120 stopinj... k sreči sem bil že na vrsti za plačilo in gasaaaa naprej, je ugasnila tudi temperaturna lučka. Na naslednji cestninski postaji enako. Pa se olje nikoli prej ni segrelo nad 100 stopinj. Sem že mislil, da ventilator ne dela.. pa je lavfal na polno. Pridem domov, naslednja menjava je bila Motul (kot vedno doslej), problemov s pregrevanjem ni bilo več. Tako, da... -niso dražja olja zastonj malo dražja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pogosto se zgodi damotorji prvih 10.000 km požrejo malo več olja...nato pa se vse skupaj ustali.

Zaradi mirnega spanca kupi ustrezno olje ter dolij par deci (niti ni treba do maksimuma...nekje do sredine) da boš miren do menjave.