Ford C-Max ali Citroen C4?

C-max ali C4?

• Skupaj glasov
    62

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kolega me je prosil naj se malo pozanimam. Kupuje se avto do 7500EUR, C-max ali C4, nič drugega ne pride v poštev, bencinar 1.4 - 1.6 MAX!, letnik nekje tam 2005-2008.

Kateri se manj kvarijo, kateri so bolj fajn za vozit in za katere so cenejši servisi ter posledično deli? Kakšne hibe imajo ti avti? Na kaj je treba pazit pri nakupu? Katerega svetujete?

Najlepša hvala za nasvet.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
če ni ravno vdarjen na citroene, potem absolutno ford. C4 se je meni zdel totalni sekret od avta. materiali noter komplet zanič, avto star ene 2-3 leta, je zgledal not kot 15 let star zgonjen bmw. dizl prdalica pod haubo totalna polomija.
ford se mi je bolj dopadel. deluje kompaktno in nimaš občutka da bo razpadel vsak čas. po statistikah pokvarljivosti pa če se ne motim francozi precej vodijo pred švabi

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Tudi jaz odsvetujem nakup C4, ki izgleda kot 15 let star zgonjen BMW
evil.gif

Bi pa dodal, da C4, ki ga imamo pri nas ni imel v petih letih nobenih okvar. Nobenih. Razen ene! In sicer: prenehal je delovati omejevalnik hitrosti, hkarti pa je tempomat deloval tako, da se je občasno ugasnil.
Vozne lastnosti so po mojem mnenju zelo dobre. Notranjost je pa Citroenarska in kvalitetna. Pri bolj dinamični vožnji skozi ovinke, me motijo sedeži, ki so nekam preveč foteljasti. Skratka, premalo bočne stabilnosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
In bencinarjev je najbrz malo da je joj. Kot benz passatov . So pa vecina slo najbrz. Kolega je pred kratkim prodajal zafiro 1.8 prvi lastnik
Tako da kak nasvet iz prve roke bos tezko dobil. Glede na obliko ne pricakuj porabe 5l.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
No dejmo se malo zbrat se malo. Predvsem bi rabil nekoga ki bi mi znal povedat hibe od cmaxa, na kaj pazit ter kaka je poraba.

Hvala

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Konc 2007 je bil facelift, ki je meni precej lepši od predhodnika. Je pa tako, 1.6 dizla sta itak isti razvoj v C4 in C-Maxu, benz 1.6 pa je bil v Fordu vedno ena najbolj zanesljivih mašin. Ne poznam pa dost avta da bi ti še kaj drugega povedal, razen to, da če že drugega ne, pelje se odlično.
Aja poraba 1.6, poglej spritmonitor.de ampak nikol niso bli posebej varčni Fordovi bencinci (tudi dizli), se jih pa komot drži v mejah normale....

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Ta tvoj kolega ima malo pojma o avtomobilih. Ko bo imel kaj več pojma ti lahko svetujem. Razumem nekako če izvira med C4 PIcasso in C-max-om ali pa med C4 in focosom.

Preveč različna avta si je izbral. Vsak ima na svojem področju prednosti in slabosti.

Za onega pametnjakoviča, ki pravi da so dizelski motorji v c4 sekret. Naj mi razloži dejstvo zakaj so ti isti sekret motorji v Fordu oh in sploh.
HDi motorji so eni naj naj na trgu. Vgrajujejo se v naslednje znamke:Citroen, Peugeot, FORD, in neboste verjeli tudi v Mazdo in Volvo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Kaksna je pa kaj poraba pri enem in drugem z 1.4 oz 1.6 masino? Dizel odpade.

Ne pričakuj čudežev. Poraba je odvisna od načina vožnje giblje pa se v razredu med 7l(bolj redko) do 10l. Med 1.4 in 1.6 ni neke velike razlike pri porabi, mogoče se prišpara kakšen evro pri zavarovanju pri 1.4 motorju. Večji užitek pri vožnji nudi 1.6 l bencinski motor.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
če ni ravno vdarjen na citroene, potem absolutno ford. C4 se je meni zdel totalni sekret od avta. materiali noter komplet zanič, avto star ene 2-3 leta, je zgledal not kot 15 let star zgonjen bmw. dizl prdalica pod haubo totalna polomija.
ford se mi je bolj dopadel. deluje kompaktno in nimaš občutka da bo razpadel vsak čas. po statistikah pokvarljivosti pa če se ne motim francozi precej vodijo pred švabi

Ja kok si pa ti pameten:) Naš C4 letnik 2006 zgleda notri kot nov, kar pa se tiče okvar - nekaj v alternatorju...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Koliko:
mi sploh ni naredilo klikv glavi da manjka picaso pri c4.
Mogoce se bo nekoc na alterju naslo vprasnje:
kaj izbrati citroen C2 ali bmw x5. Oznake modela sta si na tipkovnici cisto blizu (vsaj na mojem gsm)zato sta najbrz avta precej podobna.
Sicer pa k temi: precej bo odvisno od tega kako je bil avto servisiran in vzdrzevan in ali je bil narejen v ponedeljek ali petek popoldan

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Kako to on kupuje enoprostorca ali HB limuzinco?

Ne vem, kako je z Duratec bencinarji...ga imam sam, menjava motorja pri 92 k km, ker je not potegnilo loputice, drugače pa nisem nekih okvar zasledil, morda tudi zato, ker večina kupcev kupuje tdci dizle, pa če ga potrebujejo ali pa ne...pa da več za avto, pol pa se pajtla, kdaj bo crknila turbina, vztrajnik, injektorji....jaooo.

No za en tak problem so vedeli pri Šerbineku pri tem motorju, baje pa so novejši že boljši.

Imel pa sem Zetec od forda, tam pa ni crknilo nič, olje menjal na 50 k km, jermenovje pa pri 140 ali 160 k km. Pri 210 k km je šel od hiše, razen malo rje na zadnjih blatnikih, brez problema.
Torej če rabiš malo prostornejši avto, C-max, drugače pa C4...

aja, vizualno je C4 lepši od starega C-maxa...ker s temi zadnjimi lučmi ne zgleda nikako...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
vozil 3 C4ke pa me nobena ni prepričala da je to to. takoda bi raje vzel C-maxa, parkrat prijetno presenetil, tako po udobju, prostornosti, pa tudi nekak zgleda. ni pa noben od obeh slab.

Ford benicn motorji buletpruf, razen kakšnih tuljav, pa pravilne svečke morajo bit, to so občutljivosti.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Jaz vozim C4 tamali, 5 vrat, dizel. Z avozit je super, samo zanelsjivost ga pa jebe. Zdej mi je klima spustila, moram nafilat, če je to to?
Kupi kdo? Je pa polno opremljen, ni da ni.

lp

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kako to on kupuje enoprostorca ali HB limuzinco?

Ne vem, kako je z Duratec bencinarji...ga imam sam, menjava motorja pri 92 k km, ker je not potegnilo loputice, drugače pa nisem nekih okvar zasledil, morda tudi zato, ker večina kupcev kupuje tdci dizle, pa če ga potrebujejo ali pa ne...pa da več za avto, pol pa se pajtla, kdaj bo crknila turbina, vztrajnik, injektorji....jaooo.

No za en tak problem so vedeli pri Šerbineku pri tem motorju, baje pa so novejši že boljši.

Imel pa sem Zetec od forda, tam pa ni crknilo nič, olje menjal na 50 k km, jermenovje pa pri 140 ali 160 k km. Pri 210 k km je šel od hiše, razen malo rje na zadnjih blatnikih, brez problema.
Torej če rabiš malo prostornejši avto, C-max, drugače pa C4...

aja, vizualno je C4 lepši od starega C-maxa...ker s temi zadnjimi lučmi ne zgleda nikako...

Hm, a tut pri 1.6 so loputice problem? Men so rekli za mojga 2.0 da se to lahk zgodi. Sam sem jim že obljubu da jim jebem vse po spisku če bom redno servisiral pa da se mi to zgodi...

Drugač sem pa mislu da dečko misli na C4 picasso ne navadnga vs. cmax?

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Pri 1.6 naj nebi bilo teh napak z loputcami. Kolikor vem so bile napake samo pri 2.0 duratec motorjih, pa še to so verjetno z novimi modeli že odpravili.

lp