Fonera 2.0

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Fon ima decembrsko akcijo: Fonera 2.0n je ves mesec brez poštnine in tako stane 79€:
http://www.fon.com/en/product/fonera2nFeatures

Zanima me sledeče: jo lahko uporabim tudi skupaj s katerim izmed 3G modemov, ki jih ponuja Mobitel? Na strani piše "3G to WiFi: Convert 3G dongle into a WiFi signal", vendar ne vem kateri modemi so podprti.

Konkretno me zanima podpora za Option GlobeSurfer® USB iCON 7.2, ki ga je Mobitel nekoč ponujal, oz. ga mogoče še. Beli USB dongle...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Cena je zelo zanimiva, samo nobenih specifikacij ni.
Bolj kot ne po naključju sem našel nek dovado router, kjer eksplicitno piše, da podpira iCon 7.2. Samo ta je precej dražji, na nemškem ebay-u je po 115 € + poštnina. Pri nas pa še nisem gledal, če kdo prodaja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Kontaktiral sem drugega proizvajalca, če je iCON 7.2 podprt in sem dobil kar ponudbo, da se mi s teamviewerjem priklopijo na mojo mašino in naredijo driver. Zanimiv pristop... Moteče je edino to, da jaz router nameravam šele kupiti in mi ni vseeno, če to ne bi delalo. Bistveno ceneje me pride, če dam 10 € več za modem in da dela.
Lahko poskusiš kontaktirati Fon, kako je s podporo in če ga bodo zanesljivo podprli. Mogoče imajo isto foro. Mislim, da iCON 7.2 ni več v prodaji in nekdo jima ga mora "dati".