Folija za okna?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Oj!

Ima kdo priporocilo za kaksno folijo, ki bi jo nalepil na dve okni. Zivim v pritlicju, pa mi gre na jetra, da je skozi okno mogoce videti z drugega konca ulice v sobo. Imam zaluzije, ampak to ni to.

Koliko bom imel potem manj svetlobe? Je to sploh mogoce kupiti (ok, steklo vem, da se da dobiti).

Hvala in LP,
PIC

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vsaka folija ti bo nekaj svetlobe pobrala...
rolleyes-1.gif

Lahko nalepiš tako folijo, da izgleda kot mlečno steklo. Pa ni treba po celi višini, lahko samo do 2/3 okna, kot imajo npr v zdravstvenih ordinacijah. Samolepilne folije se dobijo npr v Merkurju, Baubauhausu, Obiju....

Lahko pa daš steklarju zamenjati zunanje steklo za takega z zrcalnim efektom, ampak tisto ti še malo bolj zatemni...pa vsi narcisi si bojo popravljali frizuro pred oknom.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
V lidlu imajo (so imeli?) zrcalno folijo za okna za par €. Nekaj svetlobe sicer pobere, toda ni hudega. Dokler je v prostoru temneje kot zunaj, se notri ne vidi nič, ko pa je zunaj tema in imaš znotraj luč, več nič ne vidiš ven
smile-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Polprosojno folijo se dobi tam, kjer prodajajo tapete. Je v rolah širine cca 55 cm, dolžina pa 10-15 m. Cena pa tudi ni nevemkako visoka.
Ko jo nalepiš, se skoznjo ne vidi nič, pri prižgani luči se ponoči vidijo samo neprepoznavni temni obrisi.

Lepi pa se s pomočjo Prila ali tekočega mila.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Je kakšen link kje....

Jaz bi tudi imel čez zimo rad odgrnjena okna kolikor se da. Najraje, bi kako zrcalno ali malo bolj mat, da ni tolk očitno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sem obupal, pa kitajca naroču.

Bom pa čakal...... tule bi blo 5x dražje vse.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ma dej... mas v lj sign&supply, majo na metre. sirina je 150cm, in 1m se mi zdi da je okol 15€ + ddv.

montaza pa res ni enostavna, ce zelis imeti lepo.

sicer mi pa ni jasno kaksno folijo bi sploh rad imel. pises samo da bi mel rad pozimi odgrnjeno... kaj to pomeni?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No sem že naroču s kitajske, poslal so še isti dan med vikendom. Tukaj sem vidu par trgovin, dobava 10-14dni (kar je skoraj isto, pa cena x4 + poštnina).
Estimated delivery:Mon, Dec 10

Drugače za oknom imam breg, na katerem se folk zbira in mi vsak buli v sobo. Zadnjič sem študiral, da imam ravno zaradi tega skos zagrnjeno. Še med vikendom, ko bi lahko malo dnevni svetlobi sledil zjutraj.

upajmo, da bo tako izpadlo čez dan
One-Way-Mirror-Film-Window-Tinting.jpg

Ponoči pa itak vem, da bom moral vseeno zagrinjat.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Ko boš pri refleksni foliji prižgal luč, boš znotraj kot v izložbenem oknu!

Kadar je znotraj temneje zadeva funkcionira. Ko pa je v prostoru svetlejše kot zunaj, potem pa....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Ja dobr, sej takrat pac zagrnes zavese.. sej ponoc itak nimas dost zunaj za vidit...

In kok si dal za kitajsko folijo?

Kaksne mas dimezije oken? Tole je fajn da da so 4 roke, ce gre za vecje flehe....

Drugace te folije cist zadovoljivo delujejo za take potrebe...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
8€ za 2 kosa 100x50. Okna imam pa 100x42 ali nekaj takega, da bom moral malo obrezat.

Za montažo sem pa že pogledal, da namočiš z vodo potem pa mehurčke ven stisneš.

Ko bom dobil, bom še malo poštudiral, ko bom vidu koliko zatemni vse skup. Čene, bom samo na 2/3 okna dal. Zgornja 1/3 se pa itak nič ne vidi notri.

Ko boš pri refleksni foliji prižgal luč, boš znotraj kot v izložbenem oknu!

Kadar je znotraj temneje zadeva funkcionira. Ko pa je v prostoru svetlejše kot zunaj, potem pa....

Ponoči itak moraš zagrinjat.... samo zakaj bi moral ob vikendih od 12.00 imeti vse zagrnjeno pa nevem.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
No ja, tok mejhno bos lahko sam pomoje....

Problem so smeti. Ko potegnes dol nosilno folijo, rata en kup staticne elektrike in to iz okolice potegne ves prah... ker je ful tanka folija, se vecina smeti vidi potem, ce pogledas pod kotom... tko da dobro spucej okno in okolico prej. :)

Na youtube filmckih je itak vidit enostavno, sam praksa je drugacna.