FireWire povezava med računalnikoma

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
v firmi imamo enih par Macov - 2 iMac-a in enega G5, vsak od nas pa ima še enega MacBook Pro-ja, vsi imajo FireWire povezavo.

ker je pretok datotek v arhive (se pravi pretok fotografij v arhive na iMace iz MacBook-ov) preko FireWire povezave najhitrejši način (se da tudi preko Wi-Fija, ampak potem nam pade upload pri pošiljanju fotografij), me zanima, kako bi lahko računalnika povezal (vsak od nas ima stacionarno enoto in prenosnik, pa da bi potem lahko fotke tako dodajali v arhiv ...)

zdajle sem povezal s FireWire kablom svoja dva, pa se ne najdeta, v nastavitvah za FireWire piše, da je connected, vendar vseeno ni haska ... je tudi oranžna pika (pri vzpostavljeni povezavi je ponavadi zelena).

hvala za pomoč, zvezde letijo.
grin1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če se prav spomnem, se FW obnaša enako kot mrežna povezava, torej moraš verjetno v nastavitvah FW adapetrja nastaviti IP-je in subnet.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
uf ... to bo verjetno too much zame ...

preden se odpravim na iskanje v googlu, morda že kakšna znana stran z dobrimi nasveti oz. tutoriali?

EDIT: očitno sta se povezala že sama od sebe, ker sem izklopil net, pa sta ostala povezana, sem poskusil kar prenesti - 8.2 GB materiala v 4 minutah. wooohooo, that's what I call speedy.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Se pravi, da se moraš odklopit z omrežja, da prenašaš datoteke?
sprasujem se.gif
Če že moraš uporabljat žične povezave, ni lažje met povsod Ethernet? Potem boš od vsepovsod hitro prenašal podatke kamorkoli.

Mimogrede, če se tebi zdi 34MB/s hiter prenos...
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V primerjavi z fast ethernet je kar OK, v primerjavi z WLAN pa ohoho...

Če ima PC več FW portov, jih lahko več povežeš.
Obstajajo tudi FW hub/switch-i.
Samo če se že nabavlja, je bolj smotrno gigabitni ethernet opremo nabavit. Razen če vaši Mac-i imajo samo stari 100Mbps ethernet...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, ne, gre se samo za povezavo z enega kompa na drugega.
smile-1.gif
ni tako komplicirano.

ker recimo, za laptopov arhiv prenesti v generalni arhiv, to full traja, sploh preko wi-fi mreže ali preko USB-ja ali kakorkoli. zdaj sem 8 GB materiala prenesel v 4 minutah, ponavadi mi tako količino prenaša 10 - 12 minut.

ko pa gre na rezervne eksterne diske, pa prenašamo preko LAN-a in Wi-Fi-ja, nekakšna kombinirana mreža, ampak to damo včasih po 40GB prenašat hkrati, ko gremo iz pisarne, pa se do naslednjega dne prenese - ker če bi to med samim delom v pisarni naredil, kot sem že omenil, nasplošno padejo hitrosti prenosov tudi interneta in posledično pade upload pri pošiljanju in oddajanju fotk.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
WIFI is not Network, it's only a connectivity solution.
evil.gif

Gigabit omrežne kartice so standard že nekaj let. Stikala so poceni. To imajo ljudje že po domovih leta. Mislim, da se hitro prinese strošek nove opreme, če ti ljudje delajo, ne pa čakajo, da se nekaj naredi.

No, edino, če so ljudje tako zelo poceni.
crazy1.gif