Fini omet ali kaj drugega?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Vstaviti moram kovinska vrata, katera nimajo "dekorativne obloge" ali kako se reče tistemu.

Skratka na vsaki podbojev moram zožati zid za 1-2cm. Je to najbolje narediti s finim ometom (katerim?) iz vreče, ali priporočate kaj drugega?

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Knauf ploščo? đizs....

Zapurpenaj okoli vrat kar ostale lufta mrežica+lepilo na koncu popraviš z finim ometom to je to.

In zakaj knauf ni dober? Nalimaš ga direktno na zid in si pridobil tist dober centimetr ali dva, mrežico, vogalnik pokitaš in premalaš

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
1-2 cm ne mores nametati s finimi ometom.
Sicer si malo cudno napisal in si ne predstavljam ravno najbolje, zato se priporocam za kaksno skico.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zakaj ne? koliko pa je drugače ometa na zidu?

Luknjo za vrata si upamda zna vsak predstavljat. Pač je 1-2 cm širša, kot so vrata. odvisno kaj bo pokazala vaservaga. V luknjo morajo pasat na knap.

Vrata so taka:

Ob strani imajo jezičke, katere privijačiš v steno. Podboja je 4-5 cm, tako da purpen ne pride v poštev. Ni to klasika, katero nakajlaš, zapurpenaš in nabiješ gor obrobe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj ne? koliko pa je drugače ometa na zidu?

Luknjo za vrata si upamda zna vsak predstavljat. Pač je 1-2 cm širša, kot so vrata. odvisno kaj bo pokazala vaservaga. V luknjo morajo pasat na knap.

Vrata so taka:

Ob strani imajo jezičke, katere privijačiš v steno. Podboja je 4-5 cm, tako da purpen ne pride v poštev. Ni to klasika, katero nakajlaš, zapurpenaš in nabiješ gor obrobe.

Ja samo je 2cm grobega, pa dva mm finega. Da bos pa ti nametal 2cm finega (mivka) pa veliko srece. Fini omet se drugace (so ga vcasih) nametava s fanglom in je "tekoc".

Ali naredi spaleto s pricvinganimi deskami (za vodilo) in grobi omet, vogalnik in fini omet. Zagotovo obstajajo tudi gotove mesanice v vrecah v trgovini.
Mogoce bi tudi s knaufom slo. Debel je 1,2 cm (dobis tudi 0,9) napopas na neko lepilo (knauf, keramika, fasada, najbrz bo vse drzalo tisto fliko) in pika.
Koliko se bo tega omega/ knaufa po vgradnji vrat videlo?
Se prav vrata nimajo nobene frtlajtange(obrobe, pokrova) al kako že rečejo mizarji? So podobno narejena kot kovinski stoki v blokih (kjer so sicer potem lesana vrata, stok pa je bil po vsej verjetnosti kot opaz za beton.)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
ce imas odprt mero 2 cm več kot je kovinski okvir potem ni panike. Naglihaš s kajlami, prišraufaš tiste jezičke in cel okvir okoli in okol tisti cm rege zapurpenaš. Ko se zadeva posuši cezuro ali dve ali pa bolje naslednji dan, lepo porežeš odvečni pur pen in tisti cm rego prekriješ po špaleti z 2 cm stirodurjem ali1,25 cm gisp ploščo. Odvisno od vlage....če je klet bi raje kar XPSstirodur. na XPs šepotem mrežica pa z lepilom zaribaš. Prek mal jubolina in barva. Gotovo.

dvojna vrata sem po takšni logiki vgradil in je super izpadlo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Moram prvo domov pripeljat vrata, da vidim, koliko je sploh lufta okoli.

Za onga zgoraj, ki ne ve kaj sem mislil s finim ometom (sigurno da ne bom gor metal mivke
bonk.gif
): ceresit CR 62 ali kaj podobnega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Jaz vem kaj je fini omet. Tudi ceresin ve. Do 5mm (oznaka 64). Ti pa gledas sanirni omet.
Nisem pa Danny da bi vedel kaj ti mislis

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
Kemamix F

jaz sem kupil dvoje vrat kar v bauhausu,pa imel sem še več lufta. Vrata tako držijo tisti zavihki 3+3 na vsaki strani. , šraufal sem kar s turbo šraufi za montažo oken in vrat. V čisti beton krajše v cigl daljše.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Moram prvo domov pripeljat vrata, da vidim, koliko je sploh lufta okoli.

Prvo pripelji in daj na mesto.
Zašraufaš in podkajlaš, da se lepo zapirajo (in odpirajo).
Malo!! montažnega purpena, ki ga kasneje porežeš.
Potem pa se poigraš z lepilom za ploščice in fino malto ter seveda beležem.
Ravno prav dela za čez vikend "na lagano"
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne gre čez vikend, ker je 2-3 cm na vsaki strani.
cry12bpy.gif

Pacam z Omalt FM. Vidim sicer da bi moral prvo z GM, ampak prvega sem že nabavil, tako da...