Fina obdelava alu in inox profilov

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zdravo,

Za en DIY projekt sem danes v BH kupil nekaj ALU in Inox profilov. Glede na tip trgovine je roba v ne preveč dobrem stanju. Folk jemlje iz predalov, tlači nazaj......, zato so profili malo podrsani (glej sliko). Verjetno se bodo profili poškodovali tudi med izvedbo projekta.

Na kakšen način- kemijsko ali mehansko- lahko na koncu povrnem profilom prvotni (lep) izgled?

Hvala za odgovore.
LPM;
2104410-profili.jpg

Priponke

• 2104410-profili.jpg
    2104410-profili.jpg
    162,1 KB · Ogledi: 286

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Za inox je povedal že 'msenjur', aluminij pa je verjetno eloksiran in je edina možnost povrnitve prvotnega izgleda ponovna eloksacija. Torej bo treba elemente po končanem DIY projektu in pred končno sestavo nesti na ponovno eloksacijo. Firm, ki to delajo pa je veliko.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.361
9.597
113
EU
Alu profil od kuhinjskega elementa in okenski odkapni profil sem poliral s pasto za avtomobilski lak. Na škatli piše Amway ali podobno.
Kuhinjski je več kot pet let še vedno kot novi
zmaga.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Alu profil od kuhinjskega elementa in okenski odkapni profil sem poliral s pasto za avtomobilski lak. Na škatli piše Amway ali podobno.
Kuhinjski je več kot pet let še vedno kot novi
zmaga.gif

Ja sam si imel vrjetno navaden aluminij, tale eloksiran pa mislim da se ne da nikakor polirat.