filter za vodo

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
iščem nek sistem za mehansko filtracijo vode za hišo.
nerabim nekih super duper filtrov ki iz vode dela nevem kaj vse.

preprosto mehanski filter za usedline, ki nerabi nekih dragih vložkov in nevem kaj vse. inox mrežica ali kaj podobnega in to je to. neku uv sisitemi, oglje ipd me ne zanima. montiral bi na dovod v hišo. zdaj je stanje katastrofalno. vsi ventili se blokirajo, pipe se zafilajo v slabem mescu itd. pač davki lokalnega zajetja

načeloma sva z googlom dobra prijatelja ampak tu mi pa pras*c noče pomagat
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Pri nas imamo tudi domačo vodo pa ni bilo nikoli problemov, verjetno zato ker vodo ni nič trda (skoraj brez apnenca).

Sicer pa tule pogej, kupiš eno ohišje in potem še izbereš med vložki. Načeloma se filtracijo dela v več nivojih (več zaporednih filtrov) ampak za rešit tvoje probleme bo dovolj inox vložek (groba filtracija).

In ne pozabit pred in za ohišje filtra dati ventil!
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
torej iščeš mehanski filter....

Ko sem jaz gledal in tuhtal okoli (pa na koncu nič izbral oz. vgradil) sem našel še najboljšo reč (na papriju seveda) Ekoclean od Aqua Line. Sicer drag, prednost pa ta, da ni potrebno kupovati filtrov/vložkov ker je zadeva samočistilna, kar se mi je zdela velika vrednost (cena pa...okoli 200 EUR).

Drugače kaka klasika pa jo najdeš za tam 30 - 40 EUR (mehanskega)..ravno včeraj v Taprotu sem videl, da ga je eden kupil (mislim da za 35 EUR).

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
priporočam ti JUDO SPEEDY LongLife JSY-LF dalajo zelo dobro sem jih vgradil že nešteto,ni vzdrževanja ker je samočistilni,vložkov za zamenjavo ni,kar ti bi povzročalo dodatne stroške.
zmaga.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
teh "samočistilni" tudi rabi čisščenje katerega opraviš ti... ni šanse da se kila peska sama očisti in izgine v zrak

@utisevalec
cene iz tega linka so mi všeč
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja, beseda "samočistilni " ti pove da se sam čisti to drži obstajajo tudi ti filtri pogoj je da imaš zraven odtok in v njega napeljavo cev da se lahko filter očisti. Ti JUDO filtri pa se čistijo tako da samo obrneš "šalčko" in umazanija steče ven ne da bi delal kak poseg v filter
priden.gif