Filter za vodo na pipi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Na vaskem vodovodu se mi zdi nekam cudna voda po vonju, pa tudi kaksne smeti se najdejo v njej. Kaksen filter naj si namontiram pod kuhinjsko pipo kjer bi si tocil vodo za pitje. Vodo sicer pije cela avas, in ni se nobenemu bilo nix hujsega. Samo mene nekaj vonj odbija pri tej vodi.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Ja, za trde delce. Hudič je, če je voda... nekako onečedena. Obstajajo filtrirni sistemi. Hvalabogu, jaz tega ne rabim. Pijemo eno najčistejših voda v Sloveniji. Se lahko Julijane in Zale skrijejo.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
DA se pridružim s podobno težavo. Želim si naknadno vgraditi neko filtrirno napravo za vodo v kuhinji.
Če ima kdo kake praktične izkušnje in lahko koga svetuje, potem prosim naj se javi.
hvala
lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Jaz mam začasno(testno) varianto kar običajni filter (10“) pod pipo. Priključenega imam s pomocjo gibljivih cevi. Imam pa samo mrzlo vodo. Kako bi se v vroči vodi obnesel ne vem. Mogoče ga bom nekoč montiral za števcem, čeprav se mi zdi ttapasto vodo za wc filtrirat.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Imaš še od Philipsa filter, ki se namontira direkt na konec cevi...pri kolegici je isto bila težava z čudnim vonjem vode iz pipe...s tem filtrom je voda dosti boljša. Pa še za nastavitev imaš na vrhu, če hočeš da gre voda skozi filter ali ne, da npr za zalivanje rož ne uporabljaš filtrirane vode.

philips-wp3811-su-aritma-cihazi-2.jpg

Cena menda okoli 50 EUR, oznaka WP3811

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ
Tele Raid - On varijante so mi kar všeč - tudi cena je taka, da je primerna za začetek oz test.
Še kdo s kakimi predlogi?
Slovenski proizvajalci mogoče?
lp